24.07.2010 - 15:33 | Son Güncellenme:
Afyon’lu kırmızı et üreticisi Danet, hayvan kesimini İslami usullere uygun olarak gerçekleştirdiğini aldığı sertifikala tescilledi. Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) tarafından verilen helal gıda sertifikasını alarak kırmızı et sektöründe bir ilki gerçekleştiren firma, dünyada 2 trilyon dolar olarak ifade edilen helal pazarında ihracat odaklı olarak pay almayı hedefliyor.
Hayvan kesiminde İslamî usullere uygun davranıldığını gösteren 'helal gıda sertifikası', firmanın yurtdışıyla olan bağlantılarını güçlendirecek.
Helal sertifikası ile uluslararası pazarda elimizi güçlendirdik.
Helal gıda sertifikasının ihracat faaliyetlerini güçlendirerek yurt dışında yaşayan Müslümanlara ulaşmayı sağlayacağını belirtenDanet Genel Müdürü Sait Uluçay, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“Danet olarak bugüne kadar kesim ve işleme konusunda, İslami usullere uygun çalışma hassasiyetimizi en üst düzeyde tutuk. Bu sertifika ile öncelikle bunu tescil ettirdik ayrıca ihracat faaliyetlerinde elimizi güçlendiren bir belgeye kavuştuk.Bundan böyle başta Orta Doğu ve Orta Asya bölgesi olmak üzere tüm dünya müslümanları ve dini hassasiyeti olan tüketiciler için de tercih edilen bir marka olacağız. Sertifikamızı aynı zamanda Dünya Helal Konseyi’nin üyesi olan GİMDES’ten alarak belgemize uluslararası tescil kazandırdık. Amacımız bu sertifika ile uluslararası pazarlara daha kolay girmek ve tutunmak.Bunun dışında üzerinde helal gıda amblemi bulunan ürünlerimiz ile de, yurt dışında Türkiye’yi temsil edeceğiz.”