EkonomiKatarlı şeyh geri aldı vatandaşa örnek çıktı

Katarlı şeyh geri aldı vatandaşa örnek çıktı

06.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Katarlı Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani, Marmaris’te sahibi olduğu 5 yıldızlı otel için elektrik dağıtım şirketine açtığı davayı kazandı ve kayıp-kaçak bedelini faiziyle birlikte geri aldı.

Katarlı şeyh geri aldı vatandaşa örnek çıktı

Şeyhin avukatı Yüksel Dönmez, Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Munamar Otel’in kayıp-kaçak bedelinin ödenmesi amacıyla 2014 yılının Aralık ayında AYDEM’e dava açtı. Sonuçlanan davada haksız faturaya hükmeden mahkeme, şeyhin oteline 3 yıl geriye dönük ücretin yanı sıra, avukatlık bedeli ve faiziyle birlikte 248 bin 400 lira ödenmesine karar verdi. Paranın şirketin hesabına yatırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Katarlı şeyh geri aldı vatandaşa örnek çıktı
Heyete başvurdu

Kendi villasına gelen kayıp-kaçak bedeli için de hukuk mücadelesi veren ve kazanan avukat Dönmez, herkesi Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak haklarını aramaya çağırdı.

Avukat Dönmez, geçen yıl şubat ayında oturduğu villası için de elektrik dağıtım şirketi tarafından kayıp-kaçak bedeli alındığını farkederek Marmaris Tüketici Hakem Heyeti’ne dilekçeyle başvurdu.

İnceleme sonucunda heyet, 1600 liranın iadesine karar verdi. Dönmez, bu konuda şunları kaydetti: “İnsanlarımızın çok zor şartlar altında kazandıkları paralar, ellerinden alınıyor. Marmaris’te şu anda çoğunluğu otellerin bulunduğu 35 şirket ve 47’si de bireysel olmak üzere elektrik dağıtım şirketine kayıp-kaçak bedeli nedeniyle açılmış toplam 82 dava var.”