EkonomiKadınlar girişimci olursa şiddet görmez

Kadınlar girişimci olursa şiddet görmez

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Kız Kardeşim” projesiyle 9 bin kadına ulaşmayı hedefleyen Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent, kadınların ekonomik hayatta yer almakla şiddetten korunabileceklerini söyledi.

Kadınlar girişimci olursa şiddet görmez

Coca-Cola, Türkiye’de kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını güçlendirmek amacıyla 2015 yılından bu yana yürüttüğü “Kız Kardeşim” sosyal sorumluluk projesinin ikinci kademesinde 30 ilde 9 bin kadına ulaşacak.

Haberin Devamı

Düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan ve proje hakkında bilgi veren Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, toplumlarda şiddet gören kadınların kendilerini girişimci olmakla koruyabileceklerini söyledi.

Güçlü toplumların girişimci ve güçlü kadınların varlıklarıyla öne çıktıklarını ifade eden Kent, “21. yüzyıl kadınların yüzyılı olacak. Kuvvetli toplumlar için kadın- erkek eşitliği şart” dedi.

‘Kadın can verir’

Kadınların başarısı için küresel anlamda uygun bir ortam yaratmanın ve fırsat eşitliği sağlamanın, en öncelikli konularından biri olduğunu belirten Muhtar Kent, şöyle konuştu:

“Tüketici mamülleri üretenlerden daha çok şey istiyor. Yaşam kalitelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Dünyada ekonomiyi canlandırmada kadınlar etkili olabilirler. Kadına yapılan yatırımın göz ardı edilmeyecek bir biçimde çarpan etkisi olduğuna inanıyorum. Güçlenen kadın, şirketlere kazanç, ekonomiye can, toplumlara fayda getirir.”

KIZ KARDEŞİM’E DESTEK UZUN VADELİ OLACAK...

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölge Başkanı Evguenia Stoichkova “Kız Kardeşim” projesinin kadınların kendilerini geliştirmelerine ve toplum içinde daha aktif rol almalarına destek sağlamak için 2015’te başlatıldığını söyledi.

Stoichkova, “Ev kadınından iş kadınına, akademisyenden öğrenciye kadar farklı profilden kadınların sahiplendiği projemiz güçlenerek sürecek” dedi.

‘Başarıda cinsiyet olmaz’

TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, projenin Türkiye’nin tüm illerinde uygulanması ve sürekli hale getirilmesi isteğinde bulundu. Mete, “Yeni çağın gerektirdiği yetkinlikler erkeklerden daha çok kadınlarda bulunuyor. Artık kadınların çağı başlıyor. Girişimciliği, interneti ve teknolojiyi kadınlar için çok kıymetli bir imkan olarak görüyorum. Kadınların Türkiye’nin geleceğinin inşasında öncü olacaklarına gönülden inanıyoruz. Ülkemizi daha zengin yarınlara kadınlar taşıyacak. Sadece erkeklerle bu noktaya gelebildik. Daha güçlü ve zengin bir Türkiye, kadınların hak ettikleri yere gelebilmesiyle mümkün olur. Şunu hep aklımızda tutalım; aklın cinsiyeti olmaz, başarının cinsiyeti olmaz, ekonominin cinsiyeti olmaz” dedi.

‘İTÜ kadınların üniversitesidir’

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise İTÜ’nün, 245 yıllık tarihinde, kendine güvenen ve bunun sonuçlarını sadece bilimde değil, hayatın farklı alanlarında iz bırakan adımlara dönüştüren “kadınların üniversitesi” olduğunu söyledi. Karaca, “Bunun için motivasyon sağlayıcı olmayı çok önemsiyor, bunu da bir üniversiteye yakışır misyonla eğitim aracılığıyla sağlıyoruz. Bu vizyonumuzla kesişen her sosyal sorumluluk projesinin parçası olmayı da görevimiz sayıyoruz” diye konuştu.

Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır da kendini geliştiren, içindeki enerjiyi açığa çıkaran kadınların öncelikle kendilerine, çocuklarına ve ailelerine, ardından da topluma daha faydalı olacağını ifade etti.