EkonomiKadın girişimciye destek programı

Kadın girişimciye destek programı

21.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk Telekom ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliğinde kadınların dijital becerilerini artırarak ekonomik hayata katılımlarını desteklemek amacıyla yürütülen Dijitalde Hayat Kolay projesi kapsamında, mentörlük ve hibe programı süreci başladı.

Kadın girişimciye destek programı

2023’te meydana gelen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen girişimci kadınların başvurularının öncelikli olarak değerlendirileceği mentörlük ve hibe programı sonunda, toplam 1 milyon TL’lik hibe desteği sağlanacak. Başvurular https://www.turktelekom.com.tr/turkiyeyedeger/dijitalde-hayat-kolay adresi üzerinden gerçekleştirilecek ve 12 Ekim’e kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, şunları söyledi: “İnsanı merkeze alan yaklaşımımızla Türkiye’ye Değer’ katan projeler üreterek sürdürülebilir kalkınmayı destekliyoruz. Kadınların dijital yetkinliklerini artırmak hedefiyle hayata geçirdiğimiz ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi ile 2019’dan bu yana kadınların ekonomik ve toplumsal hayatta daha aktif ve eşit yer almalarına katkı sunuyoruz. Proje kapsamında verdiğimiz dijital pazarlama eğitimleri ile bilgilerini artırıyor, mentörlük ve hibe desteği ile girişimlerini geliştirmelerine destek oluyoruz.”