EkonomiKadın çiftçiyi destekleyecek

Kadın çiftçiyi destekleyecek

16.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

PepsiCo, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde, Adana’da hayata geçirdiği “Dünyayı Besleyen Kadınlar” Projesi ile küçük ölçekli kadın çiftçileri ve üreticileri desteklediğini duyurdu.

Kadın çiftçiyi destekleyecek

PepsiCo Vakfı tarafından sağlanan destek ve CARE Türkiye ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında 450 kadın çiftçi ve üreticiye hibe sağlanacak. Proje kapsamında kadın üretici ve çiftçilerin ürünleri çeşitli platformlar aracılığıyla tüketicilerle buluşturulacak. 35 milyon TL bütçeyle hayata geçirilecek projeyle üreticiler uygulama arazilerinde çiftçilik yapacak, sürdürülebilir tarım tekniklerini öğrenecek.

Haberin Devamı

Türkiye 8. ülke

PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Evrim Şen, “BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) tarımda kadınların durumunu incelediği rapora göre tarımda toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yarattığı ekonomik kayıp 1 trilyon doları buluyor. Tarımda bir değişim istiyorsak kadın üreticileri güçlendirmemiz gerekiyor. Tarımda üretilecek bu tür projelerin, toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili birçok projeden daha etkili ve faydalı olduğu açık bir şekilde görülüyor” dedi. CARE Türkiye Ülke Temsilcisi Zena Ni- Dhuinn Bhig de Türkiye’den önce 7 ülkede devreye alınan programın 5 milyon çiftçiye ulaştığını söyledi. Kadın çiftçilerin erkeklere göre çok daha verimli çalıştıklarını anlatan Bhig, “Sürdürülebilir tarım, kadınları güçlendirmekle başlar” dedi.