EkonomiJordan’ın oğlu Nike giydi, Adidas sponsorluğu bitirdi

Jordan’ın oğlu Nike giydi, Adidas sponsorluğu bitirdi

07.11.2009 - 00:37 | Son Güncellenme:

Amerikan Basketbol Ligi NBA’de 5 kez en değerli oyuncu seçilen efsanevi basketbolcu Michael Jordan’ın oğlu Marcus Jordan, öğrenim gördüğü Central Florida Üniversitesi’nin (UCF) bir basketbol maçında babası adına çıkarılan ünlü Nike Air Jordan ayakkabılarından giyince ortalık karıştı.

Jordan’ın oğlu Nike giydi, Adidas sponsorluğu bitirdi

UCF’nin basketbol takımında guard mevkiinde oynayan Marcus, ‘babasının adına saygı’ amacıyla, Adidas marka ayakkabı giyen diğer takım arkadaşlarının aksine, St. Leo University ile yapılan hazırlık maçına Nike Air Jordan marka ayakkabı ile çıktı.
Marcus’un maça Nike ile çıkması sonucu, UCF ile yıllık 3 milyon dolar karşılığında malzeme sponsorluğu anlaşması olan Adidas, 2015’e kadar olan anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı.


NIke sponsor olabİlİr!
Okul ile Adidas arasında 2015 yılına kadar yıllık 3 milyon dolarlık bir sponsorluk anlaşması bulunuyordu. Anlaşma kapsamında dünyanın en büyük ikinci spor malzemeleri üreticisi Adidas, UCF’nin ayakkabı, kıyafet ve basketbol malzemelerini karşılıyordu.
Adidas tarafı UCF’nin sözleşmede belirttiği taahhütlerine uymadığını, bu nedenle okul ile aralarındaki ilişkiyi daha fazla ileriye götürmek istemediklerini duyurdu.
Okul yönetimi de bu hareketinden dolayı Marcus Jordan’ı uyardıklarını, ancak buna rağmen Adidas’ın sponsorluğunu geri çekme kararı karışısında hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.
Gelirlerinin çoğunu bu olayla kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan okul yönetiminin Michael Jordan’ın kapısını çalabileceği, Nike’ın da UCF’ye sponsor olabileceği konuşuluyor.