Ekonomiİstanbul-İzmir yolunda bir etap daha açılıyor

İstanbul-İzmir yolunda bir etap daha açılıyor

02.08.2019 - 08:56 | Son Güncellenme:

İstanbul ile İzmir arasındaki 8.5 saatlik seyahat süresini 3.5 saate düşürecek İstanbul - İzmir Otoyolu’nun 192 kilometrelik kesimi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 4 Ağustos’ta hizmete açılacak.

İstanbul-İzmir yolunda bir etap daha açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, projenin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün 2016’da hizmete alındığını, köprünün İstanbul - İzmir arasındaki mesafeyi 78 kilometre yani 1.5 saat kısalttığını hatırlattı. Geçen yıllarda 201 kilometresi ana gövde, 33 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere yolun hizmete açıldığını anlatan Turhan, 4 Ağustos’ta ise 183 kilometresi ana gövde, 9 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere toplam 192 kilometrelik kesiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete açılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Turhan, İstanbul-İzmir arasındaki mevcut devlet yolunun yaklaşık 515 kilometre olduğunu anımsatarak, otoyolla iki kent arasının 404 kilometreye düşmüş olacağını bildirdi. Turhan, proje için bugüne kadar 7 milyar dolar harcama yapıldığını, 2.5 milyar liranın da idare tarafından kamulaştırma işlemleri için harcandığını kaydetti.

KEŞFETYENİ
Sevgilisinden doğum günü partisi! Pastadaki yazı dikkat çekti
Sevgilisinden doğum günü partisi! Pastadaki yazı dikkat çekti

Cadde | 18.04.2025 - 07:45

Son dönemin en popüler oyuncularından biri olan Sıla Türkoğlu 26 yaşında. Sevgilisi Ata Ayyıldız, Sıla Türkoğlu için doğum günü partisi düzenledi.

Yazarlar