Ekonomiİş dünyasıyla ilk buluşma

İş dünyasıyla ilk buluşma

12.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bakanlık görevine geldikten sonra iş insanlarıyla ilk buluşmasını dün gerçekleştirdi.

İş dünyasıyla ilk buluşma

EKONOMİ SERVİSİ - İstanbul’da, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde organize edilen toplantıya TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, DEİK, İSO, TİM, ATO gibi iş dünyasının genelini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen sanayi ve ticaret gruplarının karar verici isimleri katıldı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, toplantıya katılanlar arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, DEİK Başkanı Nail Olpak, TİM Başkanı İsmail Gülle, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu gibi isimler yer aldı.

Toplantıda enflasyonla mücadele, kur ve asgari ücret konuları masaya yatırıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bu konular hakkında iş dünyasıyla görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Ayrıca Bakan Nebati'nin iş dünyası temsilcilerine yeni ekonomi modeli hakkında bilgi verdiği de kaydedildi. Nebati’nin iş insanlarının hem yeni ekonomi modeli hem de güncel sorunlar konusundaki sorularını not ettiği, bu soruların kapsamlı yanıtlarının kısa bir süre içinde hazırlanarak iş dünyasına iletileceği öğrenildi. İş dünyası temsilcileri, Nebati’nin benzer toplantıları daha sık gerçekleştirmeyi istediğini ifade ettiğini söylediler.

Haberin Devamı

İş dünyasıyla ilk buluşma