Ekonomiİnanç ve gastronomi turizmi akını

İnanç ve gastronomi turizmi akını

02.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Edirne, Kurban Bayramı’nda inanç ve gastronomi turizmi kapsamında kente gelen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Selimiye Camisi ile Sultan 2’nci Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi gibi çok sayıda tarihi mekanı gezen ziyaretçiler, kentin meşhur lezzeti tava ciğerini yiyebilmek için ise işletmelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İnanç ve gastronomi turizmi akını

Sultan 2’nci Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi Müdürü Ruhi Pehlivancık, bayramın ilk 3 gününde 3 bin kişinin üstünde ziyaretçi ağırladıklarını belirtti. Ziyaretçilerin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki müzeyi tercih ettiğini söyleyen Pehlivancık, “Türkiye’nin ve Edirne’nin en çok ziyaretçi çeken müzelerinden bir tanesiyiz. Darüşşifa her daim en ön planda oluyor. Bunun haricinde şerbet evimizi yeni açtık, orada yaz aylarında soğuk Osmanlı şerbetleri ilgi görüyor. İmaretin içerisinde bir aşevimiz var. Orada da lokma ikramında bulunuyoruz gün boyunca. Dolayısıyla bu ikramlar da gastronomik unsurlar olarak ilgi çekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Dünya mirası

Müzenin köklü bir tarihi olduğunu söyleyen Pehlivancık, “2016’da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girdik. Kalıcı liste hazırlıklarımız da devam ediyor ancak pandemi nedeniyle UNESCO’nun toplantılarıyla ilgili bir takım aksaklıklar oldu. En kısa zamanda da kalıcı liste için başvurumuzu tamamlandıracağız” diye konuştu.