Ekonomiİlk yatırımı yapay zekaya

İlk yatırımı yapay zekaya

17.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

80. yılını kutlayan Borusan, geleceğe yön verecek inovatif girişimlere yatırım yapmak amacıyla geçen yıl kurduğu kurumsal girişim sermayesi Borusan Ventures ile ilk yatırım hamlesini gerçekleştirdi. Buna göre Borusan Ventures, ilk yatırımını Yapay Zeka’yı otomotiv dünyasıyla buluşturan Almanya merkezli DC Connected’a yaptı.

İlk yatırımı yapay zekaya

DC Connected, yapay zekayı otomotiv dünyasıyla buluşturarak, araçlardan elde edilen canlı verilerle satış sonrası hizmetleri iyileştirmeyi amaçlıyor ve bu kapsamda geliştirdiği çok markalı (multi-brand) platformu ile araçla ilgili sorunları Sanal Teknisyen ile çözüyor. Bu sayede uzaktan yardım, otomatik/akıllı teşhis gibi çözümleri sağlayıp bu ürünü araç üreticileri, araç servis sağlayıcıları ve sigorta firmaları gibi farklı müşteri kitlelerine sunuyor.

Haberin Devamı

Müşteri deneyimi

Borusan Ventures’un kurucusu, aynı zamanda Borusan Grubu 3. nesil hissedarlarından Defne Kocabıyık Narter, “Borusan Ventures dünyadaki yenilikleri takip etmemize, geleceğin teknolojilerini şimdiden anlamamıza ve bu alanlarda yatırım yapmamıza imkân veriyor. Bu yatırımımızı Borusan Otomotiv için de bir fırsat olarak görüyoruz. Özellikle satış sonrası servis ve ikinci el tarafında oldukça büyük bir fırsat görüyoruz” dedi.

 

Yazarlar