Ekonomi Hazine Bakanlığı: Çarpıtma haberlerle Tasarruf Genelgesi sabote edilmeye çalışılmaktadır

Hazine Bakanlığı: Çarpıtma haberlerle Tasarruf Genelgesi sabote edilmeye çalışılmaktadır

05.07.2024 - 11:48 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Çarpıtma haberlerle, Tasarruf Genelgesi sabote edilmeye çalışılmaktadır" açıklamasında bulundu.

Hazine Bakanlığı: Çarpıtma haberlerle Tasarruf Genelgesi sabote edilmeye çalışılmaktadır

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Bakanlığımızın, bir yandan tasarruf tedbirlerini açıklarken bir yandan da Tasarruf Genelgesine uymadığı gibi gerçek dışı haberlerle algı oluşturmak istendiği görülmektedir. Bu çerçevede aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri olmuştur.
17 Mayıs 2024 tarihinde yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle tüm kamu kurumlan kapsama alınmış, birçok alana ilişkin kurallar belirlenmiştir.

Genelgenin uygulanması konusunda kurumlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakta ve uygulama takip edilmektedir. Ayrıca Bakanlığımızca oluşturulan bilgi sistemlerine kurumlarca veri girişleri yapılmaktadır.

Genelgenin temel amacı kamuda verimliliği artırarak tasarruf sağlamaktır. Bu yaklaşımla kamuda deprem riski hariç yeni hizmet binası satın alınması, kiralanması ve yaptırılmasına izin verilmemektedir.

Ancak; mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım onarımların yapılmasının hizmetin devamı için gerekliliği malumdur ve verimlilik anlayışıyla uyumludur. Dolayısıyla binaların ömrünü uzatacak bakım-onarım tasarruf genelgesinin kapsamı dışındadır.

1985 yılında faaliyete geçen Bakanlığımızın Dikmen yerleşkesindeki tuvalet ve müştemilat tesisatların artık hizmet veremeyecek duruma gelmeleri nedeniyle bakım onarımın yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Bu tarz çarpıtma haberlerle, Tasarruf Genelgesi sabote edilmeye çalışılmaktadır. Ancak bilinmelidir ki Genelgenin uygulanması gerek kurumlarımızca gerekse Bakanlığımızca hassasiyetle takip edilmeye devam edilecektir."

Haberin Devamı