EkonomiHavada ABD kargolarına 500 gram sınırı geldi

Havada ABD kargolarına 500 gram sınırı geldi

24.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’den ABD’ye uçakla giden kargolara “500 gram” sınırı geldi.

Havada ABD kargolarına 500 gram sınırı geldi

MİTHAT YURDAKUL / Ankara - ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin notasına göre, “genel güvenlik tedbirleri” gereğince, ağırlığı 500 gramdan fazla olan kargolar Türkiye’den ABD’ye yolcu uçağıyla taşınmayacak.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanlığı’nın Dışişleri Bakanlığı’na dayandırdığı “acele” kodlu uyarısında; ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nce iletilen notaya göre, ABD ve yabancı bayraklı havayollarının, “genel güvenlik tedbirleri” gereğince, ağırlığı 500 gramdan fazla olan kargoları Türkiye’den ABD’ye yolcu uçağıyla taşımamaya karar verdiği bildirildi. Yazıda, söz konusu kararın ABD yönetimi tarafından değil, sektörün kendi risk analizleri neticesinde alındığının belirtilirken, Türk posta operatörlerinin, 500 gram ve altındaki postaları diğerlerinden ayırmaları gerektiği ifade edildi. ABD’nin kararı Türk Hava Yolları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türkiye İhracatçılar Meclisi, TÜSİAD, MÜSİAD ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’ne iletildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre 500 gramlık kargo sınırlaması, posta olarak tanımlanan gönderiler, diplomatik kargolar ve ABD devletinin nakliyeci olduğu gönderileri etkilemeyecek. ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi’nin son dönemdeki uçuş güvenliğine yönelik uygulamalarının, Avrupa ve Rusya’yı da içine alan Bağımsız Devletler Topluluğu’nu da kapsadığı ifade edilirken, düzenlemenin özellikle düşük hacimli gönderileri olan mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’leri) etkilemesi bekleniyor.

Yazarlar