15.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:
EYLEM TÜRK
Günaydın Et’in kurucu ortağı Cüneyt Asan, Himalaya tuzlarının artık et dolaplarında da kullanılacağını belirterek, “Daha önce bu dolaplardaki nemi çekmek için teknoloji kullanırken artık bu tuzları kullanıyoruz; eti de daha lezzetli hale getiriyor. Sadece dolap ve VIP oda için 80 bin liralık Himalaya tuzu aldık. Odanın içinde 950 kilogramlık 400’den fazla tuz tuğlası kullandık” dedi.
Toplam 26 restoran içinde bulunan 6 steak house’un da yeni konsepte uyum sağlayacağını dile getiren Asan, yılsonunda bu restoranların 8’e çıkacağını, önümüzdeki dönemde ‘yemekli cafe’ler açacaklarını belirtti. Asan, yeni restoranların maliyetinin 3 milyon dolar olmasını beklediklerini söyledi. Asan, ünlü şef Batuhan Piatti Zeynioğlu ile çalışacaklarını da sözlerine ekledi.
120 kişi kapasiteli
Yeni şubenin tanıtımı için düzenlenen toplantıda verilen bilgiye göre, 120 kişi kapasiteli Etiler steak house’da Türkiye’de bir ilk olan etten sushi ‘beef sushi’ ve dananın yanağından yapılan ‘veal bites’ müşterilere sunulacak.