EkonomiGenç nesilde çevre bilinci için Greenfest

Genç nesilde çevre bilinci için Greenfest

14.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Vodafone Vakfı, Vodafone Türkiye Sürdürülebilirlik Ekibi ve Habitat Derneği’nin çevreye duyarlı ve sürdürülebilirlik farkındalığına sahip nesiller yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği “Yeşil Gezegen” projesi kapsamında yeni bir festival düzenlendi.

Genç nesilde çevre bilinci için Greenfest

İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü’nde gerçekleştirilen “Yeşil Gezegen GreenFest” etkinliğine civar okullardan ve farklı illerden yaklaşık 600 çocuk katıldığı açıklandı. Genç nesilde çevre bilincinin artırılması hedefiyle düzenlenen festivalde, “Gezegeni Koru” temalı bir kısa film yarışması da yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

“‘Yeşil Gezegen’ projesiyle çocuklara iklim değişikliği, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet konularında online eğitimler veriyoruz. Projemizin bir parçası olarak düzenlediğimiz ‘Yeşil Gezegen GreenFest’ etkinliğinde de amacımız çocuklarda çevre bilincinin artırılmasıydı. Daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.”

Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu ise “Greenfest ile, sürdürülebilirliği toplumun her kesimine yaymak için adımlar atmaya ve dünyamızın geleceği için çalışmaya tüm enerjimizle devam edeceğiz” dedi.