Ekonomi Fransa borsa üstünlüğünü kaybetti

Fransa borsa üstünlüğünü kaybetti

19.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fransa artık Avrupa’nın piyasa değeri en yüksek borsasına sahip değil. Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Avrupa Parlamentosu seçimleri sonrasında beklenmedik bir şekilde erken seçim seçim kararı alması piyasaları da olumsuz etkilerken Paris, yaklaşık 2 yıldır elinde bulundurduğu Avrupa’nın piyasa değeri en büyük borsasına sahip olma ünvanını Londra’ya kaptırdı.

Fransa borsa üstünlüğünü kaybetti

Hisse senedi piyasasındaki son değer kayıplarıyla Fransız Borsasındaki şirketlerin piyasa değeri 3,13 trilyon dolara indi. 3,18 trilyon dolar piyasa değeri ile Londra borsası, 2 yıl önce Paris’e kaptırdığı Avrupa’nın en büyük hisse senedi borsası ünvanını geri aldı.

Haberin Devamı

Macron’un, aşırı sağcıların 9 Haziran’daki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden açık ara birinci çıkması üzerine erken seçim kararı almasının ardından Fransız şirketlerinin piyasa değerinde yaklaşık 258 milyar dolarlık düşüş yaşanmıştı.

Fransa’da son günlerdeki siyasi karışıklıkla sürekli gerileyen bir borsa var. Societe Generale SA, BNP Paribas SA ve Credit Agricole SA bankalarının hisselerinin her biri yüzde 10’dan fazla değer kaybetti. Paris CAC 40 Endeksi, 2024 yılındaki tüm kazançlarını sildi.