EkonomiFaturalarda 'kayıp-kaçak bedeli' iddiası!

Faturalarda 'kayıp-kaçak bedeli' iddiası!

27.04.2016 - 17:12 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Elektrik  faturalarında kayıp kaçak bedeli ödeyen yurttaşlara, dava açıp kazananların  maliyeti de yüklenecek" iddiasında bulunu

Faturalarda kayıp-kaçak bedeli iddiası

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'ye gönderilen Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı eleştirdi.

Haberin Devamı

AK Parti döneminde enerji alanının hukukun işlemediği bir alan haline geldiğini savunan Budak, tasarının tamamen yargı kararlarını "baypas" amacıyla hazırlandığını belirtti.

Tasarı ile bugüne kadar EPDK kararı, tebliğ ve yönetmeliklere dayanılarak tahsil edilen kayıp kaçak bedeline yasal kılıf getirildiğini, şirketlerin iade ettikleri kayıp kaçak bedellerinin yeniden hem de masraflar eklenerek, tahsilinin yolunun açılmaya çalışıldığını öne süren Budak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Tasarıda yazdığı şekliyle vatandaşlardan 33 katrilyon lira toplanmış ve şimdi buna yasal kılıf getiriliyor. Kurul kararıyla yapılmış olmamış, yönetmelikle yapılmış olmamış, şimdi kanun yapılıyor. Bu durum, 33 katrilyon liranın kanunsuz toplandığının itirafıdır, kanıtıdır. Tamamen şirketlerin çıkarını korumak için hazırlanmış bir tasarıyla karşı karşıyayız. Burada yeni bir hukuk garabeti daha yaratılıyor. İade edilen bedeller, bunlarla ilgili mahkeme masrafları yeniden faturalara yansıtılacak. Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeli ödeyen yurttaşlara, dava açıp kazananların maliyeti de yüklenecek. Buna ne denir? Buna çifte kazık denir. Şirketleri kurtarmak için vur abalıya mantığıyla kanun yapılıyor."