28.12.2016 - 09:49 | Son Güncellenme:
DHA
Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'nda ikamet eden Emeksizoğlu, 1990'lı yıllarda ihtiyaçlarını karşılamak için evinde yaptığı bazlamaları çevresindeki vatandaşlara satmaya başlamış. Bu ürünler, kısa zamanda çarşıda, pazarda esnaftan vatandaştan takdir topladı. Emeksizoğlu, "Bazlama satarak bu işe başladım. Birkaç yıl sonra zabıta beni aradı, 'belediye başkanı makamına çağırıyor' dedi. Biraz korku, biraz endişe, biraz merak dolu duygularla ziyaret ettim. Yöresel lezzetlerimizi gelecek kuşaklara aktaracak, turistlere tattıracak bir işyerini Turist Pazarı'nda açmamı istedi" diye anlattı.
ÇEYREK ASIRDA 41 ÇEŞİT
Yaklaşık 25 yılda 41 çeşit Anadolu lezzetinin üretimine ulaştığını belirten Fatma Emeksizoğlu, 300 kadının üretime katıldığını söyledi. Emeksizoğlu, "Bir kişi başladığım üretimde işyeri açınca 3 kadın ar üretim için almıştım. İnsanların birbirlerine tavsiye etmeleri ve taleplerin artmasını zaman içinde karşılayamaz olduk. Yeni işyerleri açıldı. Tahmin ediyorum 300 kadınımız ilçede bu işten evinin ekonomisine katkı sağlıyor. Kadınlarımızın önünü açacak bir girişimde bulunduğum için mutluyum." şeklinde konuştu.