EkonomiEYT düzenlemesinde takvim belli oldu

EYT düzenlemesinde takvim belli oldu

13.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin izleyeceği takvim belli oldu. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre teklifin ocak ayında Meclis’e sunulması bekleniyor.

EYT düzenlemesinde takvim belli oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan EYT toplantısında, yapılan etki analizleri sonucu sürpriz şekilde “düzenlemeye yaş sınırı getirilmesi” gündeme gelmişti. Herhangi bir sınırlama getirilmeden yapılacak düzenleme ile yaklaşık 2 milyon kişiye emeklilik hakkının doğacağı, bunun da maliyet yükü ile enflasyona etkilerinin ağır olabileceği değerlendirilmişti.

Haberin Devamı

Bu kapsamda EYT düzenlemesinden faydalanabilmek için prim gün sayısı ve yıl şartının yanı sıra kadınlarda 48, erkeklerde 50 ya da kadınlarda 50 erkeklerde 52 yaş sınırı getirilmesi üzerinde durulduğu belirtilmişti.

Teklif hazırlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda tamamlandıktan sonra Meclis AK Parti Grubu’na gelecek ve teklife son şeklini parti yönetimi verecek. Düzenlemenin 2023’ün ocak ayında TBMM’ye sunulabileceği ifade ediliyor.