26.02.2025 - 07:02 | Son Güncellenme:
Öte yandan Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından Merkez Bankası’nın yayımladığı şubat ayına ilişkin Sektörel Enflasyon Beklentileri’ne ilişkin değerlendirmede bulundu. Şimşek, enflasyondan daha çok etkilenen hane halkı beklentisinin şubatta sınırlı arttığını bildirerek, “Piyasa beklentisi enflasyon hedefimizle uyumlu iken yüksek seyreden reel sektör ve hane halkı beklentilerinin enflasyondaki gerilemenin devamıyla hızla iyileşeceğini öngörüyoruz” dedi.
Fiyatlama davranışlarında önemli olan reel sektörün enflasyon beklentisinin 12 ay sonrası için aylık 1.9 puan, geçen yılın mayıs ayına göre 14 puan iyileşerek, yüzde 41.9’a gerilediğine işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:
“Özellikle geçmiş enflasyondan daha çok etkilenen hane halkı beklentisi şubatta sınırlı arttı. Piyasa beklentisi enflasyon hedefimizle uyumlu iken yüksek seyreden reel sektör ve hane halkı beklentilerinin enflasyondaki gerilemenin devamıyla hızla iyileşeceğini öngörüyoruz.”