EkonomiEMEKLİYE TEMMUZ ZAM ORANI BELLİ OLDU MU? SSK-Bağ-Kur temmuz ayı emekli zam oranı yüzde kaç olacak?

EMEKLİYE TEMMUZ ZAM ORANI BELLİ OLDU MU? SSK-Bağ-Kur temmuz ayı emekli zam oranı yüzde kaç olacak?

25.05.2022 - 18:04 | Son Güncellenme:

Emekli temmuz ayı zam oranı ne kadar olacak sorusu milyonlarca emekli tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 4 aylık enflasyon farkının netleşmesinin ardından gözler Mayıs ve Haziran enflasyon rakamlarına çevrilecek. İki aylık enflasyon oranlarının eklenmesi ile birlikte Temmuz ayı içerisinde emekli ve memurun alacağı enflasyon farkı oranı belli olacak. Peki Temmuz emekli zammı enflasyon oranı ne kadar olacak?

EMEKLİYE TEMMUZ ZAM ORANI BELLİ OLDU MU SSK-Bağ-Kur temmuz ayı emekli zam oranı yüzde kaç olacak

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Temmuz zam oranlarına çevrildi. Yılda iki kez 6 aylık periyotlar içerisinde enflasyon oranına göre zam alan emekliler Temmuz ayında alacakları enflasyon oranındaki zammı merak etmeye başladı. 4 aylık enflasyon rakamları netleşirken gözler Mayıs ve Haziran enflasyon rakamlarına çevrildi. Peki 2022 Temmuz emekli zam oranı yüzde kaç olacak?

Haberin Devamı

EMEKLİYE TEMMUZ ZAM ORANI BELLİ OLDU MU SSK-Bağ-Kur temmuz ayı emekli zam oranı yüzde kaç olacak

EMEKLİ TEMMUZ AYI ZAM ORANI BELLİ OLDU MU?

4 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz ayında alacağı zam oranı da şekillenmeye başladı. 4 aylık enflasyon oranı şimdiden 31,71 olurken Merkez Bankası Mayıs ve Haziran beklentilerine göre Mayıs ayında 3,97 olurken Haziran ayında 2,97 bekleniyor. Beklentiler odağında emeklinin Temmuz ayında alacağı zam oranın % 38'i bulması bekleniyor.