Ekonomi Dünyanın lastiği Türkiye’den

Dünyanın lastiği Türkiye’den

28.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kocaeli’nde ürettiği endüstriyel ve ticari lastikleri 85 ülkeye ihraç eden Prometeon Türkiye, kendi adını kullandığı yeni lastiklerinin Avrupa lansmanını da Türkiye’de yapacak.

Dünyanın lastiği Türkiye’den

Türkiye’nin ilk lastik tesisi olarak 1960’da Kocaeli’nde kurulan fabrikada üretim yapan Prometeon Türkiye, ürettiği endüstriyel ve ticari lastikleri 85 ülkeye ihraç ediyor.

Haberin Devamı

2017’de Pirelli Endüstriyel’den Prometeon ismine geçiş yaptıklarını hatırlatan Prometeon Türkiye, AFME, Rusya, CIS Bölge CEO’su Gökçe Şenocak, “Dünya lastik pazarında, özellikle Türkiye ve Avrupa pazarları büyük potansiyele sahip. Prometeon önemli bir marka bilinirliğine ulaştı. Şimdi Prometeon markalı lastiklerimizi yollara çıkarıyoruz” dedi. Şirket, Prometeon markalı Serie 02 lastiklerinin Avrupa lansmanını da sonbaharda Türkiye’de yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı’nın resmi sponsoru olan Prometeon Türkiye’nin yeni lastiği milli takımı taşıyan otobüslerde de kullanılmaya başlandı.

Karbon nötr taahhüdü

Lastiklerin yoğun bir araştırma ve geliştirme programı kapsamında her türlü iklim ve yol koşulunda 200 milyon kilometreden fazla mesafe kat edilerek tasarlandığını anlatan Şenocak şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

“2024 yılında dünya ticari lastik pazarının adet olarak yüzde 2.3 büyümesi bekleniyor. Odağımızı endüstriyel ve ticari lastikler olarak belirlemiş bir şirket olarak kısa sürede büyük başarılar kaydettik. Serie 02 ile başlayarak Prometeon markalı lastiklerimiz Türkiye ve Avrupa pazarlarında sonbaharda yerini alacak. Dünya genelinde 160 ülkede operasyonlarımız var. Lastik, doğal kauçuk, çelik tel - kord, karbon karası ve 150 değişik ham maddenin ve kimyasalın içinde yer aldığı kompleks bir yapı. Prometeon olarak 2050 yılında karbon nötr olmayı taahhüt ettik.”

Spora yatırıma devam

Prometeon Türkiye, MEA, Rusya, CIS Bölgesi Pazarlama Direktörü Faruk Uslu ise Türkiye’nin en büyük ticari lastik kapasitesine sahip üretici konumunda yer aldıklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Türkiye’ye düzenli yatırım yapıyoruz. Sadece fabrikamıza, Ar-Ge’ye ve teknolojimize değil aynı zamanda sektörümüze ve topluma da yatırım yapıyoruz. Spor da bir diğer yatırım alanımız. Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı’nın resmi sponsoruyuz ve Türkiye Futbol Federasyonu ile imzaladığımız anlaşma çerçevesinde Prometeon Serie 02 lastiklerimiz A Milli Futbol Takımımızı taşıyan otobüslerde kullanılmaya başlandı. Superbike Dünya Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu’nun sponsoruyuz. İtalya Ligi Serie A takımlarından Parma, İtalya A Milli Futbol Takımı ve Mısır’da Al-Ahly futbol kulübünün resmi sponsorları arasında yer alıyoruz.”

 

 

Yazarlar