Ekonomi DMM'den 'gurbetçiler vergi verecek' iddialarına yalanlama

DMM'den 'gurbetçiler vergi verecek' iddialarına yalanlama

05.07.2024 - 10:35 | Son Güncellenme:

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) 'Gurbetçiler yıllık 2000 € vatana destek vergisi verecek' iddialarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

DMMden gurbetçiler vergi verecek iddialarına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde: "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Gurbetçiler yıllık 2000 € vatana destek vergisi verecek” iddiası doğru değildir.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanma aşamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza herhangi bir başlık altında vergilendirme çalışması söz konusu değildir.

Bahse konu yeni vergi paketine ilişkin piyasadaki paydaşlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler değerlendirilmekte olup, Bakanlık tarafından son haline getirildikten sonra TBMM’ye sunulması planlanmaktadır.

Vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirlenmiştir.

Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz."

Haberin Devamı