EkonomiDiyarbakır'a 5 trilyonluk Galleria

Diyarbakır'a 5 trilyonluk Galleria

29.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'a 5 trilyonluk Galleria

Diyarbakıra 5 trilyonluk Galleria

TERÖR ve çeşitli nedenlerle nüfusu katlanan Diyarbakır'da yatırımcılar hükümetten beklediklerini alamayınca istihdam alanlarını genişletmek için kolları sıvadı. İşsizliğin ortadan kaldırılması, insanların refah düzeyinin yükseltilmesi için başlatılan ekonomik yatırımlara bir yenisi daha eklendi. 2 bin kişinin istihdam edileceği, çok yönlü iş merkezinin yapımına başlandı. Toplam maliyeti 5 trilyon lira olduğu belirtilen Galeria'da, kapalı otopark, bilgisiyarlı çocuk alanları, cafe, yüzme havuzları, alışveriş merkezleri ile lüks konutlar bulunuyor.
Eserler ve Çiftçiler Şirketler Grubu tarafından yaptırılan Diyar Galeria'da şimdiye kadar GİMA ve Sezgin Elmas grubu büro açmak için baş vururken, Beğendik ve Kombassan Şirketler Grubu ile görüşmelerin devam ettiği bildirildi. İstanbul Ataköy'deki Galleria'dan geri kalmayacağı ifade edilen Diyar Galleria, Diyarbakır kent merkezinin en işlek yerinde kuruluyor. Büyükşehir Belediyesi, Migros ve Dedeman ile Turistik Otelleri arasında bulunan Diyar Galleria'yı yapan Eserler ve Çiftçiler Şirketleri Grubu adına konuşan Murat Eser, Galleria'nın 13 bin metrekare alanda yapıldığını belirterek, 1998 yılı sonunda faaliyete geçeceğini söyledi.

Diyar Galeria'nın 4 katı iş merkezi, 8 katı ise 128 lüks konuttan oluşacak. Eser, "Mimari yapılışı itibariyle Türkiye'de benzeri yok. Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi. Tek kuruş teşvik kredisi almadan yapıyoruz. Tamamı kendi öz kaynağımız. 2 ay önce başladığımız inşaatı zemin artı bir kat tamamlandı. Çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. 1998 yılı sonunda faaliyete girecek. Açılışını ise Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel yapacak" dedi.

Son zamanlarda birbiri ardına mantar gibi biten istihdam alanlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Diyarbakır'da yapımı devam eden Diyar Galeria'da insanların sosyal yaşantısına cevap verecek her şey bulunuyor. Galeria'da kısaca şunlar bulunuyor: "Bilgisayarlı çocuk oyun alanları, atlı karınca, cafe, disko, yüzme havuzları, Türk hamamı, Fin hamamı, saunalar, banka şubeleri, döviz büroları, kapalı otopark, restaurantlar, iş merkezleri ve mağazalar, iç ve dıştan şeffaf asansörler, yürüyen merdivenler ve atış poligonları."