EkonomiDenizde oyun değiştirici sürprizler

Denizde oyun değiştirici sürprizler

22.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.’nin tasarımcısı ve ana yüklenicisi olduğu, bu yıl Türk Donanması’nda göreve başlayan, Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İstanbul (F-515) ve STM’nin ana alt yüklenici olarak görev aldığı MİLGEM Ada Sınıfı korvetlerden bir gemi, SAHA EXPO kapsamında, Sarayburnu ve Ataköy limanlarına demir atacak. STM stant alanında ise İstif Sınıfı Fırkateyn, Ada Sınıfı Korvet, Lojistik Destek Gemisi, STM500 denizaltısı, STM MPAC Hücumbot, Sahil Güvenlik Gemilerinin maketlerini sergileyecek.

Denizde oyun değiştirici sürprizler

KARGU ve TOGAN: Taktik mini İHA’da Türkiye’de ve dünyada öncü sistemler geliştiren STM, üç farklı kıtada 10’dan fazla ülkeye ihraç edilen Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı KARGU’yu anti-personel ve zırh delici mühimmat başlığı ile fuar katılımcılarının beğenisine sunacak. Gözcü İHA TOGAN, mühimmat bırakan İHA BOYGA’nın yanı sıra akıllı dolanan mühimmat sistemi ALPAGUT, sabit kanatlı vurucu İHA ALPAGU da sergilenecek.

Haberin Devamı

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, “SAHA EXPO’da hem uluslararası heyetlerle bir araya geliyor hem de tedarikçi ekosistemimizle buluşarak yeni iş birliklerine zemin hazırlıyoruz. SAHA EXPO’da ilk kez tanıtımını gerçekleştireceğimiz denizlerde oyun değiştirici sürprizlerimiz olacak” dedi.