21.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Bunlardan biri de yeni nesil finansal varlık. Statista’nın 2020 Küresel Tüketici Araştırmasına göre, en çok kripto para sahibi veya kullanıcısı olan ülkeler sıralamasında Türkiye 4. sırada. Türkiye’den ankete katılan katılımcıların yüzde 16’sı kripto para sahibi olduklarını veya kullandıklarını söylüyorlar. Dijital para sahipleri için, 8 bini aşkın, değerleri oldukça değişken olan kripto paralar arasında kendi portföylerinin anlık değerlerini kolay bir şekilde takip etmek oldukça önemli. Bir diğer önemli ihtiyaç ise, özellikle dijital paltformlarda kişisel bilgilerin korunması, hatta tercihen hiç paylaşılmaması. Bu ihtiyaçları karşılamak üzere geliştirilen “Paramla” uygulaması, popüler kripto paralar da dahil olmak üzere, kullanıcıların tüm finansal varlıklarını tek bir noktadan kolayca takip etmelerini sağlıyor. Finansal varlıkların toplam değerini, istenilen para birimi cinsinden ve yüzdesel dağılımı ile cep telefonundan kullanıcıya ulaştırıyor. Kullanıcıdan bilgi sormuyor ve saklamıyor.
Yeni bir girişim
“Paramla” uygulaması ile, Türk Lirası, Döviz, Altın-Gümüş, Hisse Senedi ve Kripto Para kategorilerinde sahip olunan tüm varlıkların değerlerini, istenilen para birimi cinsinden kolayca takip etmek mümkün.
Foreks sistemi ile entegre çalışan Paramla, 2007 yılından itibaren, GittiGidiyor’un eBay’e satış süreci de dahil olmak üzere çok sayıda şirketin CEO’luk görevini başarı ile sürdürmüş olan Cenk Angın tarafından Ocak 2021’de kuruldu.