EkonomiBölgenin değerini ikiye katladı! Çanakkale'yi cazibe merkezi yapacak

Bölgenin değerini ikiye katladı! Çanakkale'yi cazibe merkezi yapacak

18.03.2022 - 16:25 | Son Güncellenme:

Dünyanın iki ayak arası en uzun mesafeye ve en uzun kule yüksekliğine sahip köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün sağlayacağı ulaşım kolaylığı, Çanakkale'yi şimdiden cazibe merkezi haline getirmiş durumda. Peki bölgede yoğun talep yaratan köprü, emlak piyasasını etkilemeye nasıl devam edecek? "Yüzde 100 artış var" diyen uzmanlar, bölgenin büyük bir prestij kazandığı görüşünde.

Yapımına 2017 yılında başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü bölgeye talebi artırdı. 5 yıldır bölgedeki gayrimenkul piyasasını etkileyen köprünün açılışıyla birlikte bölgeye gösterilen ilginin daha da artması bekleniyor. Organize sanayi bölgelerinde neredeyse boş yer kalmadığı söylenirken, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün emlak piyasasına etkilerini Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan ve Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay'a sorduk.

Haberin Devamı

Bölgenin değerini ikiye katladı Çanakkaleyi cazibe merkezi yapacak

'2 KAT DAHA FAZLA ARTIŞ VAR'

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapılmasıyla birlikte Çanakkale'nin yatırımcıların gözdesi olduğunu söyleyen Hakan Akdoğan 3-4 yıl önce Çanakkale Köprüsü'nün projesi duyurulur duyurulmaz bölgeye yoğun bir talep artışı olduğunu belirtti. "Hatta bölgeye talep normalden 2 kat daha fazla arttı diyebiliriz. Özellikle Çanakkale Köprüsü'nün etrafındaki arsa ve arazi fiyatları çok değerlendi, yatırımcıların da son zamanlarda en gözde yerlerinden biri oldu" diyen Akdoğan, Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla da büyük bir ulaşım kolaylığı olacağını ekledi.

"İstanbul'a yakın olması ve Çanakkale'nin de coğrafya olarak sevilen, tarihiyle de öne çıkan bir bölge olması sebebiyle zaten insanların sempati duyduğu sevdiği bir yerdi. Bu ulaşım kolaylığıyla beraber belki o tarafa göç  de artabilir artacaktır" diyen Akdoğan, Çanakkale'ye yerleşmeyi düşünen kişi sayısında da artış olabileceğini ve özellikle yazları tatil-kültür turizmi açısından yoğun ilgi görebileceğini söyledi. Hakan Akdoğan bu ulaşım kolaylığıyla beraber önümüzdeki dönemlerde de taleplerin devam edeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Yatırımcılar tarafından tercih edilebilecek bölgelerin başında Çanakkale'nin geldiğini de aktaran Hakan Akdoğan, "Ayrıca bu köprünün hizmete girmesiyle beraber lojistik tarafta, arabalı vapurları bekleyen taşımacılar da çok ciddi rahatlayacaktır. Bu ulaşım kolaylığıyla beraber ticaret akışında da ticaret tarafında da çok ciddi bir hızlanma olacak" ifadelerini kullandı. 

Bölgenin değerini ikiye katladı Çanakkaleyi cazibe merkezi yapacak

'YÜZDE 100'LERE ULAŞTI'

Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay da 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 5 yıldır gayrimenkul hareketliliğine neden olduğunun altını çizdi. "Özellikle son 1 yıldır bu hareketlilik ciddi seviyelere ulaşmıştı, son 1 ayda ise tavan yaptı. Çanakkale genelinde yüzde 30-40 seviyelerde artışlar olurken, köprü güzergahında fiyat artışları yüzde yüzlere çıktı" diyen Altınay, geçen yıl 500 bin TL olan konutların 1 milyon TL'ye ulaştığını söyledi. "Arsa metrekaresi 1000 TL’yken 2 bin-3 bin TL’ye çıktı.  Özellikle son aylarda her gün fiyatlar arttı desek abartılı olmaz" ifadelerini kullanan Gülcan Altınay, birçok insanın gayrimenkul alımı gerçekleştirirken, gayrimenkulü olanların da bölgenin daha da değerlenmesi beklediklerinin altını çizdi.

Haberin Devamı

'YAZLIK KONUTLARA DA İLGİ BÜYÜK'

Gülcan Altınay, köprünün açılmasının bölgeye büyük bir prestij kazandırdığını ve burayı cazibe merkezi haline getirdiğini söyledi. Gülcan Altınay'a göre köprü sayesinde şehrin ekonomik gelişimine katkı sağlanacak ve bununla paralel olarak gayrimenkulde de bu değerlenme devam edecek.  İstanbulluların pandemiden itibaren çevre illere ve ilçelere yöneldiğini belirten Altınay, "Köprüyle İstanbul’a yakınlaşan Çanakkale talebi buraya çekecek. Şehirde sadece oturum amaçlı konutlara değil, yazlık konutlara da ilgi var" diye konuştu.