07.05.2011 - 10:50 | Son Güncellenme:
Dünyanın en pahalı İtalyan restoran zincirlerinden Cipriani, 2 ay önce Edition Otel'de açtığı şube ile uzun süre konuşuldu. Cipriani'nin en çok eleştirilen yönü ise astronomik fiyatları degil, İtalyanca ve İngilizce menüleri oldu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen Cipriani zincirinin patronu Giuseppe Cipriani, 'Başlangıçta böyle hatalar olur, biz de köklerimize sadık kalarak değiştik. Menüleri Türkçeye çevirdik. Türk kahvesini de menüye ekledik' dedi.
Restoran açmadan önce Türkiye'ye çok sık gelip gittiğini söyleyen Cipriani, İstanbul'u Venedik ve New York'a benzettiğini anlattı. Cipriani, 'Türkiye'nin hep gelişimimin bir parçası olmasını istemişimdir. Bundan önce Türk müşterilerimden de çok fazla 'İstanbul'a gel' çağrısı aldım. Bence Türkiye gelecekte dünyada çok önemli rol oynayacak. Özellikle de Avrupa'nın dışında kalmayı başarırsanız' diye devam etti. İstanbul'un gece hayatının çok hareketli olduğunu ifade eden Cipriani, 'Türk insanı dışarıda yemek yemeyi ve eğlenmeyi seviyor. İtalyanlara çok benziyorsunuz' dedi.
Batuhan'ı izledim çok bağırıyordu
CIPRIANI, yakın zamana kadar Cipriani İstanbul'un şefi olan, Master Chef programının agresif jüri üyesi Batuhan Piatti'nin programını konuşmaları anlamasa da izlediğini söyledi. Cipriani, 'Batuhan çok bağırıyordu. Ama o bir şov programı. Bizim mutfakta bagrış yoktu' dedi.
İnsanlar her yerde ölüyor
BOMBALI saldırı sonucunda yanan HSBC binasının yerine kurulan Edition Otel'in tarihini bildiğini vurgulayan Cipriani, 'Sonuçta binanın içinde kimse ölmedi. Bizim NY'daki binamızda İkiz Kulelerin çok yakınında. Maalesef her gün her yerde bir sürü insan ölüyor. Yapacak bir şey yok' dedi.
F1 Türkiye'de başarısız oldu
AYNI zamanda bir araba yarışçısı olan Cipriani'ye Türkiye'de yarışıp yarışmadığını sorduğumuzda ise 'Hayır yarışmadım. Maalesef Türkiye'deki Formula 1 hiçbir yere ulaşamadı. Biletler çok pahalıydı, ayrıca pazarlaması da iyi yapılmadı, iyi tanıtılamadı' diye yanıt verdi.
I Spirit'i 2 yıl bekletti
GUISEPPE Cipriani, restoran zincirinin yanı sıra İtalyan votka markası I Spirit'in de ortağı konumunda. Mania Gurme tarafından Türkiye pazarına sunulan I Spirit Vodka'yı hayata geçiren isimlerden biri olan Andrea Tessitore, Türkiye'de en iyi restoran ve gece kulüplerine girmeyi planladıklarını belirtti. Tessitore, proje ekibinde yer alan Cipriani'nin ise kendileri için zor bir müşteri olduğunu, ürünün kalitesini kendisine onaylatmanın 2 yıllarını aldığını anlattı.
'SIR' YOK EMEK VAR
CIPRIANI zincirinin kurucusu 79 yaşındaki Giuseppe Cipriani'nin her gün restorana geldiğini anlatan Cipriani, 'Ondan tüm çabanla çalışmadan bir yere varılmayacağını öğrendim. İş hayatında bundan başka sır yok' dedi. (AKŞAM)