EkonomiYer: Bartın! Bakanlık harekete geçti: Yol boyu çöp yığını

Yer: Bartın! Bakanlık harekete geçti: Yol boyu çöp yığını

30.09.2024 - 15:07 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bartın’da çöp döküm sahasına giden yola bırakılan ve metrelerce uzayan çöp yığınları ile ilgili inceleme başlattı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bartın İl Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezine 9 kilometre uzaklıktaki İnkumu Vahşi Çöp Döküm Sahası’na giden yola hafta sonu tonlarca çöp döküldüğünü tespit etti.

Haberin Devamı

Yer: Bartın Bakanlık harekete geçti: Yol boyu çöp yığını

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "Konuyla ilgili Bakanlığımızca inceleme başlatılmış; çöplerin hangi kurum veya kişiler tarafından döküldüğü araştırılırken, tespitin yapılmasıyla çevreyi kirletenler hakkında Çevre Kanununa istinaden gerekli işlem yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Yer: Bartın Bakanlık harekete geçti: Yol boyu çöp yığını

YER: RİZE! DERE KENARINA ÇÖP DÖKEN BELEDİYEYE CEZA

Öte yandan geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, ilçede topladıkları çöpleri dere kenarına döktükleri gerekçesiyle Rize Pazar Belediyesi'ne 1 milyon 299 bin TL para cezası uygulamıştı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Rize’nin Pazar Belediyesi'nin ilçede toplanan çöpleri, Soğuksu Mahallesi'ndeki dere kenarına döktüğüne yönünde ihbar alındığı belirtildi. Söz konusu ihbar üzerine Rize İl Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından alanda inceleme yapıldığı ifade edilerek, "Denetim neticesinde Pazar Belediye Başkanlığı'na ait çöp toplama araçlarınca evsel atıkların dere kenarına döküldüğü, üzerinin de toprak ile kapatılmaya çalışıldığı ve halk sağlığını tehdit eden büyük bir çevre kirliliğine yol açtığı tespit edilmiştir. Pazar Belediye Başkanlığı çöplerin kaldırılarak atık tesisine gönderilmesi için uyarılmış, Çevre Kanunu'na istinaden belediyeye çevre kirliliği nedeniyle 1 milyon 299 bin TL idari ceza uygulanmıştır" denildi.