EkonomiAyakkabı fuarında karbon ayak izi ölçülecek

Ayakkabı fuarında karbon ayak izi ölçülecek

16.10.2024 - 13:01 | Son Güncellenme:

Ayakkabı ve yan sanayide önemli bir deneyime sahip olan ülkemiz, çift sayısı bazında Avrupa’nın en büyük imalatçısı konumunda. Rakamlara baktığımızda yalnızca 10 yıl içerisinde 120 milyonlardan 380 milyonlara ulaşan bir üretim performansına sahibiz. Ayakkabı yan sanayi 2024 yılı ihracatı ilk dokuz ayda 30 milyon dolara yaklaştı. En fazla ayakkabı ihracatı yaptığımız ülkeler; Irak, Almanya, İtalya ve Birleşik Krallık. Türkiye ayakkabı yan sanayi sektöründe yurtdışındaki yatırımcılar için önemli bir yatırım merkezi konumunda.

Ayakkabı fuarında karbon ayak izi ölçülecek

Sektörün, ayakkabı taban sistemleri, deri, suni deri, tekstil, eva, metal ve plastik aksesuar ürünleri, kimyasallar, yapıştırıcılar, makine, ekipman ve üretim teknolojileri ihtiyaçlarına karşılık bulabilmesi adına ideal bir platform sunan AYSAF; özel alanları ve etkinlikleri ile katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir fuar deneyimi yaşatarak üretici ile alıcı arasında bir kez daha önemli bir köprü görevi görecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan tasarım yarışması kapsamında kazananlar Milano’da eğitim alma hakkı kazanacak.

Haberin Devamı

AYAKKABI FUARINDA KARBON AYAK İZİ ÖLÇÜLECEK

Pek çok yeniliğe imza atan AYSAF’ta ayrıca ilk kez sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapmak adına fuarın karbon ayak izi ölçümü yapılacak. Bu uygulama, sektörün çevre bilincini artırmaya yönelik bir adım olarak önem taşımaktadır. Sürdürülebilir üretim yöntemlerinin tanıtılacağı bu platform, katılımcıların çevre dostu uygulamaları benimsemesi için teşvik edici bir rol üstlenecektir.

AYSAF 2024: SEKTÖRÜN EN KÖKLÜ FUARI

Bu kapsamda tüm paydaşları bir araya getiren, 35.yılını kutlayan sektörün en köklü ve en büyük fuarı AYSAF 13-16 Kasım 2024 tarihlerinde toplam 52.100 m2 alanda altı salonda aynı anda yeni trendler, teknolojiler ve fırsatları tanıtacak.