Ekonomi Araç bakımına startup ayarı

Araç bakımına startup ayarı

03.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk startup’lar her alanda adından söz ettiriyor. Otomotiv de startup’ların yeni gözde alanlarından. Yeni nesil araç uygulaması Rabam bu alanda faaliyete geçti. Araç sahiplerine bakım, muayene, araç yıkama, mini hasar onarımı, ekspertiz, akaryakıt ve lastik değişimi gibi hizmetler sunan mobil uygulama olarak kuruldu. Yedi alanda elliden fazla hizmet sağlıyor. Önce Türkiye’de büyüyüp sonra yurtdışına açılmak için kolları sıvadı.

Araç bakımına startup ayarı

Hanife Baş - App Store ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilen uygulamadaki dijital asistanlık hizmeti ile araçların muayene ve yıllık bakım tarihi gibi konular da takip edilebiliyor.

Haberin Devamı

YATIRIMCILARI ÇEKECEK

Rabam Kurucusu R. Kaan Aydoğan, 16 Mart itibariyle hizmete başladıklarını belirterek, “Türkiye’de bu alanda açık gördük. Kısa sürede büyümek istiyoruz. Şu an sadece İstanbul’dayız. Kısa sürede İzmir, Ankara, Antalya gibi şehirlere açılacağız. Dört ay içinde 10 bin hizmet vermek hedefindeyiz” dedi.

Şu ana kadar Rabam için 1 milyon TL yatırım yaptıklarını dile getiren Aydoğan, “2-3 milyon TL daha kendimiz yatırım yapmayı planlıyoruz. Ayrıca yurtdışına da açılmak istiyoruz. Avrupa, Birleşik Arap Emirlikleri, Latin Amerika gibi bölgelere de girmeyi hedefliyoruz. 3-4 ay sonra yatırım turuna çıkacağız. Özellikle yurtdışında büyümemize katkı yapacak yatırımcıları çekmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Otomotiv sektöründeki 10 yılı aşkın deneyimle Rabam’ı hayata geçirdiklerini aktaran Aydoğan, şunları söyledi: “Rabam kullanmaya başladığınız andan itibaren aracınızla ilgili tüm süreci sizin için biz takip edeceğiz. Aracınızın muayene tarihini, trafik sigortası ödemelerini, yıllık bakım tarihlerini bir kenara not etmenize gerek kalmayacak. Akaryakıttan, bakıma kadar birçok hizmetten faydalanırken aracınız için yaptığınız tüm harcamalarınızı Rabam uygulaması üzerinden kolayca takip edebileceksiniz. Araçları alıp bakımlarını yaptıran vale’ler çalıştırıyoruz.”

ÖNEMLİ TARİHLERİ TAKİP EDİYOR

Kaan Aydoğan, Rabam’ın araç kullanıcıları için önemli ölçüde zaman tasarrufu sağladığına da dikkat çekerek, “Dijital asistanlık hizmetimiz sayesinde kullanıcılarımızın ajanda tutmasına gerek kalmıyor. Otomatik hatırlatmalar ile işlemlerini, otomobili ile ilgili önemli tarihleri takip edebiliyorlar. Tek çatı altında araçların aylık veya yıllık maliyetleri kontrol altında oluyor. Kullanıcılarımız uygulama içindeki sohbet alanından yetkili arkadaşlarımızla kolaylıkla iletişime geçiliyor. Ekip olarak tüm hizmet sürecini fiyatlardan, araç takibine kadar birçok alanda olabildiğince şeffaflaştırarak kullanıcılarımıza hizmet sunuyoruz” açıklamasını yaptı.