EkonomiAltın fiyatları grafik 5 Mayıs 2020! Gram altın, çeyrek altın fiyatı kaç lira?

Altın fiyatları grafik 5 Mayıs 2020! Gram altın, çeyrek altın fiyatı kaç lira?

05.05.2020 - 11:16 | Son Güncellenme:

Altın fiyatları ne olacak? sorusu yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Nisan ayında zirveye ulaşan altın fiyatları, Mayıs ayında düşecek mi? Bugün altın almak veya altın bozdurmak isteyenlerin merakla araştırdığı altın fiyatları son durumu haberimizde...

Altın fiyatları grafik 5 Mayıs 2020 Gram altın, çeyrek altın fiyatı kaç lira

Yeni haftada yeni altın fiyatları kaç para? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren altın fiyatlarındaki güncel durum merakla araştırılıyor. Nisan ayında altın fiyatları zirveyi gördükten sonra Mayıs ayında altın fiyatları ne olacak sorusu artış gösterdi. Mayıs ayının beşinci gününde gram altın fiyatı, çeyrek altın fiyatı, yarım altın fiyatı ve tam altın fiyatı ne kadar oldu? Altın fiyatları gün gün yükselmeye devam edecek mi? Altın çeşitlerindeki fiyat aralığını öğrenmek isteyenler arayışa geçti. Bugün altın almak veya altın bozdurmak isteyenler, altının hem alış hem de satış fiyatını bilmek istiyor. İşte 5 Mayıs 2020 altın fiyatları...

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI 5 MAYIS

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:382,37 TL / Satış Fiyatı:386,56 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:619,50 TL / Satış Fiyatı: 633,20 TL

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:1.227,10 TL / Satış Fiyatı:1.259,80 TL

TAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

Alış Fiyatı:2.454,00 TL / Satış Fiyatı:2.515,60 TL

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Uzmanlardan kritik uyarı yapıldı

"Mayısta gram altında 340-390 lira aralığını takip edeceğiz"

İslam Memiş, altın fiyatlarında bir yorgunluk hissedildiği gibi, kar satışları ve düzeltme hareketlerinin yaşanmasının da olası olduğunu, bu nedenle mayısta altının ons fiyatında 1.520-1.820 dolar aralığını takip edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Küresel ekonomilerde belirsizliğin sürmesinin, altın fiyatlarında geniş bant aralığını takip etmelerine neden olacağını belirten Memiş, "Mayıs ayı için altının ons fiyatında geri çekilmeler, yatırımcılar tarafından alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Yükselişlerin devam edebilmesi için 1.720 ve 1.748 dolar seviyelerinin yukarı yönlü kırılması gerekiyor." diye konuştu.

Memiş, gram altına ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mayısta altının gram fiyatında 340-390 lira aralığını takip edeceğiz. Gram altının yükselişini sürdürebilmesi için 388 lira seviyesini yukarı yönlü kırması gerekiyor. Altının gram fiyatında da 370-360-350 ve 340 lira seviyelerinden kademeli alımlar gelebilir. Düşüş yönündeki öngörümüz devam ettiğinden yatırımcıya, panik alımları yapmadan sakin ve soğukkanlılıkla düşüşleri beklemesi gerektiğini belirtmek isteriz. Özellikle dolar/TL'de yaşanabilecek düşüşlerin, altının gram fiyatında iyi alım fırsatları sunacağını tahmin ediyoruz."

Kovid-19 sürecinde düğünlerin dünya genelinde eylül, ekim ve kasım aylarına ertelendiğine işaret eden Memiş, bu durumun altın fiyatlarındaki düşüş beklentisini güçlendirdiğini ve bu sürecin iyi bir alım fırsatı sunabileceğini kaydetti.

Memiş, altının gram fiyatının 2020'nin ilk 4 ayında 291 liradan 379 lira seviyesine yükseldiğine dikkati çekerek, sadece nisanda 44 lira değer kazandığı göz önünde bulundurulduğunda alım için şu anki değerlerin uygun seviyeler olmadığını söyledi.