Ekonomi41 ülkede, 11 bin çalışanı yönetecek

41 ülkede, 11 bin çalışanı yönetecek

10.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası tütün firması Japon Tobacco International’ın (JTI) ikinci adamı bir Türk oluyor

41 ülkede, 11 bin çalışanı yönetecek

JTI Türkiye Genel Müdürü Bilgehan Anlaş, şirketin İsviçre’deki merkezine terfi ederken, JTI Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Haberin Devamı

Anlaş, 24 bin kişinin çalıştığı, 12 milyar dolar cirolu şirketin satın almadan üretim ve yatırıma kadar tüm kritik süreçlerini İsviçre Cenevre’den yönetecek. 11 bin çalışan ve 41 ülke Anlaş’a bağlanacak.

2005 yılında JTI’ın Türkiye Genel Müdürü olan Anlaş, 10 yılda şirketin pazar payını yüzde 7’den yüzde 30’a çıkardı. Satışlar 3.5 kat artarken Türkiye, şirketin 7 kritik pazarından biri haline geldi. Geçen yıl sektördeki fiyat savaşına bir markasının fiyatını aşağıya çekerek yüzde 5 civarında pazar payı kazanan Anlaş’ın başarısı ona yurtdışı kapısını açtı.


Çift haneli büyüttü

JTI’ın Türkiye pazarına 1.5 milyar TL’lik yatırım yaptığını hatırlatan Bilgehan Anlaş, “Göreve geldiğimde bu yatırım şirket içerisinde sorgulanmaya başlanmış ve Türkiye pazarında çıkma konusu tartışılıyordu. 2005-2015 yılları arasında şirketi her yıl çift haneli büyüterek global organizasyon içinde önemli bir başarıya imza attık. Şirketin satışları 3.5 kat arttı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anlaş, grupta çalışan 11 bin kişinin kendisine bağlı olacağını da belirterek, “Dünyadaki yatırımlardan üretime, satın alma ve kalite yönetiminden eğitim ve yeni ürün kategorilerinin geliştirilmesine birçok konu benim sorumluluk alanım. Yani şirketin nereye para harcayacağı bana bağlı olacak. 24 bin çalışanın 11 bini, 41 ülkedeki 45 üretim tesisi bana bağlı çalışacak” bilgisini verdi.

Türk tütünü ünlü oldu...
Bilgehan Anlaş, firmanın Türkiye’de yatırımları arttırabileceğini de belirterek, şunları söyledi: “Türk tütünü dünyaca ünlü bir konumda. Bunu geliştirmenin de yollarını arayacağız. Tüketiciden gelen talepler doğrultusunda global çapta bir Türk sigara markası yaratabiliriz. Türkiye sektörümüz açısından her zaman önemli bir pazar oldu. Bu sadece sanayi için değil aynı zamanda tarım için de böyle. Tütün ve tütün ürünleri toplam ihracatı tarımsal ihracatımızın yüzde 18’ini oluşturuyor. Dileğim, bu denli önemli bir katma değer yaratan alanın dünya pazarlarında rekabetçiliğini koruması.”