Ekonomi3 ile daha evlilik kredisi imkanı

3 ile daha evlilik kredisi imkanı

04.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Aile ve Gençlik Fonu projesinin pilot uygulamasında ikinci bölümü başlattıklarını ifade eden Bakan Göktaş, “Doğurganlık hızının en düşük olduğu 3 ilde evlilik kredisi uygulanacak” diye konuştu.

3 ile daha evlilik kredisi imkanı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta şartları sağlayan çiftlerin “Aile ve Gençlik Fonu”na başvurularını almaya başladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla ortaya çıkarılan Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerin aile kurmalarını desteklediklerini belirtti. Projenin pilot uygulamasını deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlattıklarını hatırlatan Göktaş, evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteğinin çok büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Kriterlere düzenleme

Göktaş, projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla “www.aile.gov.tr” adresi üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatarak, fona bugüne kadar 12 bin 132 çiftin başvurduğunu, şu ana kadar şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çiftin ise söz konusu krediden yararlandığını ifade etti.

Haberin Devamı

3 ile daha evlilik kredisi imkanı

Göktaş, projenin pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını bildirerek, “Aile ve Gençlik Fonu’na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık” dedi.

Sahadan aldıkları dönüşler ve vatandaşların talepleri kapsamında gelir kriterinde yeni düzenleme yaptıklarını da aktaran Göktaş, “Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz” ifadesini kullandı.

Yazarlar