Ekonomi20 milyon dolarlık yatırım

20 milyon dolarlık yatırım

21.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Nuriş Sandviç Panel fabrikası temeli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın da katıldığı törenle atıldı.

20 milyon dolarlık yatırım

Kacır, burada yaptığı konuşmada, 500 milyon liralık yatırımla kurulacak tesiste 150 kişiye istihdam sağlanacağını bildirdi. Maliyet etkin, sürdürülebilir ve esnek barınma ihtiyacının karşılanmasında öncü rol üstlenen prefabrik yapı sanayinin öneminin geçen yıl yaşanan deprem felaketiyle bir kez daha anlaşıldığını belirten Kacır, sektörün destekleriyle vatandaşlara güvenilir barınma alanlarının hızlıca sunulduğunu söyledi. Kacır, “Prefabrik yapı sektörünün de parçası olan metal yapı malzemeleri alanında 2012’den bu yana 1354 yatırım için teşvik belgesi düzenledik. 28 bin nitelikli istihdamın ve 57.7 milyar lira sabit yatırımın önünü açtık” dedi.

Haberin Devamı

Bir buçuk yılda devrede

Ticaret Bakanı Bolat ise söz konusu fabrikanın bir buçuk yılda inşa edileceğini dile getirerek, Ankara’nın özellikle makine, savunma ve havacılık sanayisinin merkezi olduğunu, ticaretin kavşak noktası olarak Türkiye’ye büyük değer kattığını söyledi.

Ülkenin 21 yılda ekonomik büyüklüğünü 5 kat artırarak 230 milyar dolar milli gelirden 1 trilyon 158 milyar dolar gelire yükseltmeyi başardığını belirten Bolat, “Yılda ortalama yüzde 5,4 büyüyerek dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alan ülkemiz, bu yıl da ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyüdü. Bu büyümede lokomotif görevi gören sektörlerin başında da sanayi geliyor. Gerek üretimimizde gerekse ihracatımızda imalat sanayi önemli yer tutuyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Yıllık 5 milyon metrekare üretim kapasitesi olacak’

Nuriş Prefabrik Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Turan, ön üretimli modüler sistem yaşam alanları ürettiklerini belirterek, prefabrik yapılar, konteynerler, şantiye, fabrika binaları gibi yapılar yaptıklarını anlattı. Turan, 6 Şubat depremlerinin hem depreme dayanıklı yapılar yapılması konusunda hem de deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılama konusunda prefabrik sektörünün önemini gösterdiğine dikkati çekti. Turan, yeni fabrikaya ilişkin ise şunları kaydetti: “Burada 25 bin metrekare alan üzerinde 14 bin metrekare kapalı alanı olan 150 kişinin çalışacağı yaklaşık 20 milyon dolar gibi bir bütçe planladığımız, tamamını öz kaynaklarımızla karşılayacağımız fabrikanın temelini attık. Yıllık 5 milyon metrekare üretim kapasitesi olacak.”