Ekonomi120 KOBİ, 3 milyon liraya dijitalleşecek

120 KOBİ, 3 milyon liraya dijitalleşecek

28.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İş Bankası, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle Dijital Dönüşüm Merkezi (DDM) projesi hayata geçirildi.

120 KOBİ, 3 milyon liraya dijitalleşecek

İstanbul’da açılan DDM ile 3 milyon lira bütçeyle 120 KOBİ’nin teknoloji yolculuğuna çıkarılması hedefleniyor. Düzenlenen toplantıda konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, dijitalleşme yarışında rakiplerinin bir adım önüne geçenlerin, söz sahibi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, sürdürülebilir kalkınma için ekonominin rekabetçilik gücünü artırmanın şart olduğunu belirterek, sektörlerin, işletmelerin ve özellikle ekonominin can damarı olan KOBİ’lerin rekabetçilik gücünü geliştirmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

‘Uygun tedavi’

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek ise Türkiye ekonomisinin gelişmesinde KOBİ’lerin çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuğunda bu proje ile teşhisi koyacaklarını ve en uygun tedaviyi sunacaklarını söyledi.

Şimşek, “Dijitalleşme süreçlerinde çok değerli mentorlarımız KOBİ’lerimizin yanında olacak ve kendilerine hem deneyimlerini aktaracak hem de yol gösterecekler. Projenin KOBİ’lerimiz ve ülkemiz için faydalı olmasını umuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Finansman desteği de var

KOBİ’ler, 18 ay boyunca, Beyoğlu’ndaki merkezde 2 bin saati aşan mentorlük desteğinin yanı sıra üretim, iç yönetim ve pazarlama-satış alanınlarında eğitim alacak. Proje kapsamında 120 KOBİ, dijitalleşmeye yardımcı ürün ve hizmet üreten 30 tekno-KOBİ eşleştirilecek ve mentorluk desteği alacak. KOBİ’lerin dijitalleşme ihtiyaçlarına özel yol haritalarının çıkarılacağı proje ile kredi ve finansman çözümleri de geliştirilecek. Projeye, www.ddm.org.tr adresinden başvurulabilecek.

Yazarlar