Ekonomi 1 milyar TL’lik yeni yatırım kargoda!

1 milyar TL’lik yeni yatırım kargoda!

23.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aras Kargo, kısa vadede 1 milyar TL’lik yeni yatırım devreye alacağını açıkladı. Dijitalleşme yatırımlarıyla Avrupa’da 8 ülkeye teknoloji ihraç eden Aras Kargo Azerbaycan’la başlayan globalleşme stratejisinde hedefine Orta Asya’dan yeni pazarları koyduğunu da duyurdu.

1 milyar TL’lik yeni yatırım kargoda

EKONOMİ SERVİSİ - Düzenlenen basın toplantısında konuşan Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Peter Umundum, Aras Kargo’nun dijitalleşme, otomasyon, verimlilik ve müşteri memnuniyeti alanlarında büyük kazanımlar elde ettiğini belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Verimliliği artıran çözümler geliştirme konusundaki becerisi, Aras Kargo’yu Avusturya Postanesi grubunun Ar-Ge merkezi olarak konumlandırmamızı sağladı. Bu yapıyı Aras Digital olarak hayata geçirdik. Türkiye’nin ve Aras Kargo’nun geleceğine olan inancımız tam. Aras Kargo’yu, Orta Doğu ve Orta Asya’da Çin’e kadar uzanan bir coğrafyaya ulaşmamızda merkezimiz olarak görüyoruz. Kısa vadede Aras Kargo’nun yurt içi operasyonlarına yönelik olarak 1 milyar liralık bir yatırım yapmayı planlıyoruz.”

‘Yüzde 100 büyüme’

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Aras ise, Aras Kargo’nun organizasyonu, stratejik planlaması, yatırımları, teknolojik altyapısı, sürdürülebilirlik yaklaşımı ve topluma sunduğu katkılarla küresel standartlarda kurumsal bir yapıya kavuştuğunu vurguladı. Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Utku Ayyarkın da, “Doğru adımlarla ciromuzda son üç yılda iki haneli büyüme gerçekleştirdik. 2022 yılında kaydettiğimiz yüzde 50’ye yakın büyümenin ardından, bu yılı da yüzde 100 büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz” dedi.

 

Yazarlar