EğitimZaman Ölçü Birimleri Nelerdir? Sıralaması Ve Kısaltmaları

Zaman Ölçü Birimleri Nelerdir? Sıralaması Ve Kısaltmaları

10.02.2022 - 01:24 | Son Güncellenme:

Zaman ölçü birimleri özellikle öğrenciler tarafından internet üzerinden araştırılan konulardan biridir. Özellikle birçok kişi zaman ölçü birimlerinin ne olduğunu ve kısaltmalarını merak ederek araştırmaktadır. Bu bakımdan siz de zaman ölçü birimlerini öğrenebilir ve gerektiğinde doğru birimleri ve kısaltmalarını rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Zaman ölçü birimleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Zaman Ölçü Birimleri Nelerdir Sıralaması Ve Kısaltmaları

Zaman ölçü birimleri yıl, ay, hafta, gün, saat, dakika, saniye ve salisedir.

Haberin Devamı

 Zaman Ölçü Birimleri Nelerdir?

 Zaman ölçü birimlerini bilmek zamanı anlamak ve anlatmak için oldukça önemlidir. Zaman ölçü birimleri yıl, ay, hafta, gün, saat, dakika, saniye ve salisedir. Zaman ölçü birimleri arasındaki ilişkileri bilmek ve geçiş yapabilmek önem teşkil etmektedir. Zaman birimleri birbirlerinin içine geçmiş şekildelerdir ve bir birim ile diğerini ifade etmek mümkündür. Zamanların birbirlerine nasıl eşitlendiklerini ve birbirleri yerine nasıl ifade edildiklerini bilmek gerekir.

 Örneğin 1 gün 24 saattir, 1 saat 60 dakikadır, 1 dakika 60 saniyedir. Zaman ölçü birimleri birbirleriyle iç içe geçtiğinden mutlaka bir zaman ölçü birimini diğer zaman ölçü birimiyle nasıl ifade edileceğinin bilinmesi gerekir. Zaman hesaplaması yapılırken 1 yıl 12 ay olarak kabul edilir. 1 hafta 7 güne eşittir, 1 gün ise 24 saate eşittir. Zaman ölçülerinde bazı ölçü birimleri net olarak belirliyken bazıları yaklaşık olarak kabul edilir.

Haberin Devamı

 Örneğin 1 haftanın 7 gün olduğu net bir ölçüdür fakat ayda 4 hafta olduğu bilindiğinde ortaya 1 ay 28 gün olarak çıkar. Fakat ayların gün sayıları değiştiğinden 1 ay 4 hafta kabul edilir fakat her zaman 28 gün olmaz. Her ay gün sayısı değişir fakat ayların 4 hafta olduğu değişmez. 

 Zaman Ölçü Birimleri Sıralaması ve Kısaltmaları

 Zaman ölçü birimlerini bilerek zamanı anlatmak ve tam olarak anlamak mümkündür. Zaman ölçü birimleri sırasıyla şu şekildedir:

Yıl

Ay

Hafta

Gün

Saat

Dakika

Saniye

Zaman ölçüsü birimi saattir ve kısaca sa olarak gösterilir. Saatten küçük ve büyük olan zaman birimleri de vardır. Saatten küçük olan zaman ölçü birimleri şu şekildedir:

1 saat = 60 dakika

1 saat = 3600 saniye

1 dakika = 60 saniye

1 saniye = 60 salise

Saatten büyük olan zaman ölçü birimleri ise şu şekildedir:

1 gün = 24 saat

1 hafta = 7 gün

1 ay = 28 - 30 - 31 gün

1 yıl = 365 gün ( 4 senede bir 366 gün olur=

1 asır = 100 yıl

1 milenyum = 1000 yıl