EğitimYukarı Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Yukarının Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler

Yukarı Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Yukarının Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler

07.03.2022 - 17:07 | Son Güncellenme:

Yukarı kelimesi tam anlamıyla zıt karşılığı üzerinden bir sözcük ile ele alınır. Bu doğrultuda her iki kelime de yaygın olarak günlük yaşamda kullanılır. Peki, Yukarı kelimesinin zıt anlamlısı nedir? Yukarının zıt anlamlısı olan sözcükler hakkında detayları derledik.

Yukarı Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir Yukarının Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler

Türk Dil Kurumu eşliğinde ele alındığı zaman yukarı kelimesi için tam tersi zıt anlamlı kelime olarak bir sözcük bulunuyor. Üstelik bu iki kelime aynı anda cümle içerisinde de amaca uygun olarak değerlendirilir.

Yukarı Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir?

Herhangi bir durumun ya da bir şeyin üst bölümü yukarı olarak bilinir. Bununla beraber makam ve mevki olarak da mecazi anlam üzerinden değerlendirilir. Tabii bunun dışında yukarı kelimesinin zıt anlamlı olarak bir karşılık Türkçede öne çıkıyor.

- Aşağı

Tam tersi olarak herhangi bir durumun ya da şeyin alt kısmını anlatır. Tabii yine mecazi olarak mevki ve makam üzerinden alt bölümleri gösterir.

Yukarının Zıt Anlamlısı Olan Sözcükler

Yukarı kelimesinin zıt anlamlı olarak Türkçede ‘aşağı’ sözcüğü bulunmaktadır. Tek başına ya da cümle içerisinde kullanılması ile birlikte, iki kelime aynı anda da cümle içerisinde değerlendirilir.