EğitimYKS SON BAŞVURU TARİHİ 2022! YKS başvuru ücreti son ödeme günü ne zaman, hangi bankalara yatırılır?

YKS SON BAŞVURU TARİHİ 2022! YKS başvuru ücreti son ödeme günü ne zaman, hangi bankalara yatırılır?

07.03.2022 - 01:26 | Son Güncellenme:

2022 YKS başvuru süreci son buluyor! TYT-AYT-YDT olmak üzere üç oturum halinde gerçekleşen YKS sınav başvuruları 11 Şubat tarihinde başlamıştı. Süreç ise 7 Mart'ta tamamlanıyor ve geç başvuru aşamasına geçiliyor. Peki, YKS geç başvuru ve başvuru ücreti son ödeme tarihi ne zaman?

YKS SON BAŞVURU TARİHİ 2022 YKS başvuru ücreti son ödeme günü ne zaman, hangi bankalara yatırılır

ÖSYM tarafından 2022 YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı Haziran ayında gerçekleşecek. Sınav için başvuru işlemleri ise 7 Mart 2022 Pazartesi gün son buluyor. Sınava katılacak adaylar için YKS ücretinin yatırılacağı bankalar ve başvuru ücreti ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzda yer aldı. İşte, 2022 YKS sınavı ücreti, geç başvuru tarihi ve bankalar...

Haberin Devamı

YKS GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular 7 Mart 2022 tarihinde, saat 23.59’da sona eriyor. Ardından 16-17 Mart 2022'de ise geç başvuru işlemleri yapılacak.

2022 YKS BAŞVURU ÜCRETİ

YKS sınavına her oturum için 115 TL ödenirken geç başvuru sürecinde ise tutarın yüzde 50 fazlası yatırılacak.

YKS ÜCRETİ NASIL YATIRILIR, BAŞVURU ÜCRETİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Adayların banka görevlisine T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi ile bire bir işlem yapılabiliyor. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da sınav ücretlerini yatırabilecekler.

Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 8 Mart 2022 tarihi mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için 8 Mart 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

2022 YKS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Şubelerden sınav ücreti yatırmak isteyen adaylar, Covid-19 pandemisi nedeniyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Haberin Devamı

İş Bankası’nın tüm şubeleri, mobil bankacılık ve internet bankacılığı

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)