EğitimYavşan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Yavşan Otu Neye Yarar?

Yavşan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Yavşan Otu Neye Yarar?

11.06.2021 - 01:47 | Son Güncellenme:

Bazı hastalıkların çaresi için bitkisel ve doğal yollar kullanılmaktadır. Bu kapsamda dağlardan doğal bitkiler ve otlar toplanmakta, çay ve ilaç şeklinde kullanılmaktadır. Bu tür kullanılmakta olan doğal otlardan bir tanesi de yavşan otudur. Yavşan otu ilaç olarak kullanılmakta olan en popüler bir ottur. Peki, yavşan otu ne tür bir ottur? Yavşan otu hangi hastalıklara fayda vermektedir? TDK, yavşan otunu nasıl açıklamıştır? İşte, yavşan ifadesinin tanımı ve yavşan otunun kullanımı hakkında detayları derledik.

Yavşan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Yavşan Otu Neye Yarar


Yavşan, kök bakımından Türkçe bir kelimedir. Halk tarafından çok bilinen ve çok kullanılan şifalı bitkilerden bir tanesidir.

Yavşan Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Yavşan TDK açıklamasına göre bir çeşit ottur. Sıracagillerden gelen, mavi ve beyaz renkte çiçekler açmakta olan, kokulu, tadı acı olan, kaynatılıp suyu ilaç olarak içilmekte olan bir bitki, yavşan olarak sistemde tanımı yapılmaktadır.

Yavşan Otu Neye Yarar?

Özellikle ağız ve diş ağrılarında, boğaz iltihaplanmalarında yavşan otunun halk arasında kullanımı yaygındır. İltihaplar ile mücadele konusunda çokça başvurulmakta olan bir bitkisel ilaç türüdür.