16.06.2021 - 14:21 | Son Güncellenme:
Hem üretim alanlarında hem de depo ile beraber birçok farklı yerde, yanıcı ve yakıcı madde sembolleri kullanılmaktadır. Özellikle bu sembollerin görüldüğü yere yaklaşılmaması adına, bu sembollerin bilinmesi çok önemlidir.
Yanıcı ve Yakıcı Madde Sembolü Nedir?
Verilmek istenen mesaj ve işaret konusunda her sembol, durumu anlatacak şekil üzerinden ele alınır. Bu bağlamda yanıcı ve yakıcı madde sembolü de ortak bir şekilde ateş sembolü eşliğinde uygulanmaktadır. Sarı ve kırmızı renkleri ile beraber yarı yarıya renk ve şekil üzerinden, içerisinde ateş sembolü bulunur. Özellikle pazarında yanıcı ve yakıcı maddeye etkin şekilde gösterebilmek için, ‘Oksitleyici’ yazmaktadır. Aynı zamanda yanıcı ve yakıcı maddenin etkisini gösterecek alt kısmında küçük bir rakam değeri bulunmaktadır.
Yanıcı ve Yakıcı Madde Sembolü Nerelerde Kullanılır?
Yanıcı ve yakıcı madde sembolleri belli başlı bazı alanlarda kullanılmaktadır. İnsan sağlığı ve aynı zamanda çevreyi korumak amaçlı bu semboller büyük bir öneme sahiptir.
- Kimyasal madde üretim tesisi
- Depolar
- Yanıcı ve yakıcı madde taşıyan araçlar
- Silah depoları
- Bazı laboratuvarlar
- Kimyasal madde taşımacılığı yapan limanlar
- Bakın Tesisleri
Bu şekilde yukarıda verildiği gibi belli başlı bazı yerlerde yanıcı ve yakıcı madde sembolleri yerleştirilir. Bunların dışında ayrıca gün içerisinde belirli bir yerde yapılacak olan çalışmalar için, yanıcı ve yakıcı madde kullanımı noktasında bu semboller değerlendirilir. Bu sayede olası tehlikelerden uzak kalma durumu elde edilmektedir. Özellikle ateş sembolü ile beraber sarı ve kırmızı renk üzerinde, halkın durumu daha iyi anlaması için sembol olarak değerlendirilir.
Büyükada'da, dizi çekimlerinin yapıldığı bir konakta çıkan yangın nedeniyle set çalışanı hayatını kaybetti.