EğitimXiaomi Global Versiyon Ne Demek? Telefonlarda Global Versiyon Ne Anlama Gelir?

Xiaomi Global Versiyon Ne Demek? Telefonlarda Global Versiyon Ne Anlama Gelir?

10.03.2021 - 03:11 | Son Güncellenme:

Global versiyon mobil cihaz uygulamalarında sıklıkla duyulan bir terimdir. Çoğu insan global versiyon yüklemesinin önemini bilmeyebilir. Bu amaçla öncelikle Xiaomi global versiyon teriminin ne anlama geldiği bilinmelidir. Ayrıca bu konunun arkasından da asıl gerekli olan telefonlarda global versiyonun ne anlama geldiği ve neden gerekli olduğu konularına dair detayları derledik.

Xiaomi Global Versiyon Ne Demek Telefonlarda Global Versiyon Ne Anlama Gelir

Xiaomi Çin'de kurulan bir elektronik şirkettir. Bu şirket akıllı telefon, mobil uygulama, bilgisayar gibi elektronik aletleri ülkelere satmaktadır. Türkiye'de de bu şekilde yurt dışından getirtilen Xiaomi markalı telefonlar bulunmaktadır. Bazı bireyler bu marka telefonun kullanımını uygun bulmaktadır. Önemli olan ise bu marka telefonun kullanımında gerekli olan versiyon yüklemeleridir.

Xiaomi Global Versiyon Ne Demek?

Xiaomi global versiyon, Xiaomi marka telefonunun her ülkede kullanılması için gerekli olan ara yüz geliştirmesine yeterli olarak sahip olması demektir. Bu versiyon sayesinde Xiaomi marka telefon her ülkede sağlıklı bir şekilde kullanılabilmektedir.

Bilinmesi gereken şudur global versiyonlu mobil cihaz telefonlarında farklı dil seçenekleri yer alabilmektedir. Bu versiyon uygulaması aynı zamanda Google uygulamalarını da bütünüyle desteklemektedir.

Telefonlarda Global Versiyon Ne Anlama Gelir?

Telefonlardaki global versiyon, yurt dışından gelen telefonların bulundukları ülkede rahatlıkla kullanılması için her türlü özelliği barındırması anlamına gelmektedir. Telefonlarda bulunması gereken global versiyonun sağladığı özellikler ise kullanılan telefon dilinin Çince ve İngilizce dışında da diğer tüm dilleri barındırmasıdır. Aynı zamanda bu diller sayesinde Google uygulamalarını da desteklemesidir. Global ROM denilen sistem uluslararası kullanım için hazırlanmıştır. Genel uygulamaların ve farklı dillerin bulunduğu global versiyondur.

Yazarlar