EğitimWordpad Nedir, Nasıl Kullanılır? Wordpad Ne İşe Yarar?

Wordpad Nedir, Nasıl Kullanılır? Wordpad Ne İşe Yarar?

11.03.2022 - 17:17 | Son Güncellenme:

Wordpad, bilgisayar işletim sisteminden olan programların başında yer almaktadır. Kullanılan alanları bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Wordpad, günlük hayatta sağlamış olduğu yararlar ile ilgili bir yazı oluşturduk. Wordpad gereklimi? Sağlamış olduğu avantajlar nelerdir? Hangi işlemlerde aktif olarak kullanıldığı ve tercih edilme sebeplerini sizler için derledik.

Wordpad Nedir, Nasıl Kullanılır Wordpad Ne İşe Yarar

Wordpad kullanımı, Toplantı yazıları, not tutma ve grafik hazırlama gibi birçok işlemlerde şirketlerde kullanılan program Microsoft 95 sürümünden itibaren yayınlanmaya başlamıştır. Çoğu işleri kolaylaştırmak ve işlemlere hız kazandırmak için bazı destekleyici programlara ihtiyaç duyulur.

Wordpad Kullanım Alanları

Ofislerde birçok işlemlerin hızlı ve kolay yapılması için bir takım bilgisayar programlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Ofis içinde kayıt etme, sunum için yazıların hazırlanması gibi birçok işlemlerin yapılması aşamasından Wordpad program ihtiyacı meydana gelmektedir. İş hayatında birçok işlemin basit hale getirmek için, bazı bilgisayar programların kullanılması gerekmektedir. Wordpad sağladığı avantajlar aşağıda sırasıyla verilmiştir.

Kişiler üzerinde wordpad kullanımının avantajlar nelerdir?

Haberin Devamı

Yazı tipinin belirlenmesi

Karakter seviyesinin belirlenmesi

Sayfa kenarlarında boşluk oluşturma

Belgele ses dosyası ekleme

Çeşitli çizelgeler ve grafiklerin oluşturulması

Köprü bağlantı metinlerinin oluşturulması

Yazı ve grafiklerde uzaklaştırma ve yakınlaştırmaların yapılması

Programın hızlı ve kolay kullanımı açısından fazla özellikli bilgisayarlara ihtiyaç olunmaması

Yazı ve grafiklerin kolay ve hızlı kayıt etme özelliğinin olması

Wordpad Neden Tercih Edilmektedir?

Wordpad kullanımının ücretsiz olması. Çoğu kişilerin tercih sebebi haline getirmiştir. Günlük yaşamda birçok yazım ve çizim işlemlerin çözümüne yardımcı olan Wordpad, işleri kolaylaştırma aşamasında talebi yüksek olan programlarında başında yer almaktadır.