Eğitim Washington D.c Ne Demek? D.c Açılımı Nedir, Neden Eyalet Değildir?

Washington D.c Ne Demek? D.c Açılımı Nedir, Neden Eyalet Değildir?

25.03.2022 - 11:28 | Son Güncellenme:

Washington D.C kelimesinin ne olduğu araştırılmak ve öğrenilmek istenmektedir. Özellikle sıklıkla karşılaşılmakta olan Washington D.C ifadesinin sahip olduğu anlamı öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu yüzden Washington D.C hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Washington D.C ne demek? D.C açılımı nedir, neden eyalet değildir detayları ile derledik.

Washington D.c Ne Demek D.c Açılımı Nedir, Neden Eyalet Değildir

 Washington D.C, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti olarak ifade edilebilir. 16 Temmuz 1790 tarihinde kurulduğunu söylemek de mümkündür. Aynı zamanda resmî ismiyle Kolumbiya Bölgesi olarak bilindiğini ifade etmek de mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Washington D.C Ne Demek?

 Washington D.C kısaltmasının açılımının, Washington, District of Columbia olarak bilindiğini söylemek mümkündür. Üstelik Washington D.C, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti olarak bilinmektedir. 

 Washington D.C Neden Eyalet Değildir?

 Amerika Birleşik Devletlerinin başkentinin herhangi bir eyaletin sınırları içerisinde bulunmasının o eyalete büyük bir ayrıcalık sağlayacağı düşünüldüğü için bu bölge özel bir statüde bulunan bir bölge olarak ilan edilmiştir. Bu durumda ise kent District of Columbia denilen özel statüde bulunan bir bölge olarak ifade edilmesinin de mümkün olduğunu söylemek mümkündür.