EğitimVandal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Vandal Kime Denir?

Vandal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Vandal Kime Denir?

04.06.2021 - 02:40 | Son Güncellenme:

Vandal kelimesi özellikle birçok önemli tarihi kitaplarda karşılaşılan bir sözcük olarak değerlendirilir. Aynı zamanda tarihi bir yönü olması ile beraber de önemli bir yere sahiptir. Peki, vandal ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Vandal kime denir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Vandal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Vandal Kime Denir

Eski bir topluluk üzerinden günümüze ulaşmış olan Vandal kelimesi, topluluğunun gerçekleştirdiği olaylar nedeniyle belli bir anlama sahiptir. Fransızca bir kelime olarak Vandal sözcüğü, Türkçede de Belirli amaçlar doğrultusunda kullanılır.

Vandal TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit Vandal kelimesi tarihi bir yapı eşliğinde öne çıkar. Miladın başlangıç yıllarında yaşamış olan ve Roma İmparatorluğu ile gerçekleştirdikleri savaşı üzerinden, acımasızlığı ile ün salmış bir Doğu Germen halkıdır.

Vandal Kime Denir?

Vandal Avrupa'da yaşamış olan acımasız bir doğu Germen halkı olarak öne çıkar. Günümüzde ise kaba saba davranan, acımasız olan ve zarar verici unsurlar gerçekleştiren kişiler için Vandal denir. Sadece kişiler değil aynı zamanda topluluk ya da ülke kapsamında da kullanılmaktadır.