EğitimVaka İncelemesi Nedir, Nasıl Yapılır? Vaka Analizi Örnekleri...

Vaka İncelemesi Nedir, Nasıl Yapılır? Vaka Analizi Örnekleri...

20.04.2022 - 17:15 | Son Güncellenme:

Vaka incelemesi nedir, bilgi edinme adına yapılan araştırmalar olarak denebilir. Olaylar ve kişilerin aydınlanması için yapılan incelemeler bütünüdür. Böyle durumlarda kişi ve olayların aydınlığa kavuşması için yapılır. Bu olaylar kişilerin psikolojisi ve olaylara karşı davranış ve durumlarını ortaya koymaktadır. Vaka incelemesi nedir detayları ile derledik.

Vaka İncelemesi Nedir, Nasıl Yapılır Vaka Analizi Örnekleri...

Bir olay karşısında bireyin yaşantısı, çevresi, dosyalar ve bunun gibi birçok detayların incelenerek, detaylı ve derinlemesine araştırıldığı bilgi edinme yöntemidir.

Vaka İncelemesi Nedir

Bir durum ve oluşan bir olay karşısında bireylerin, eski yaşantısı, çevresi, dosya ve buna benzer birçok detayların incelenip, derinlemesine bir araştırma yapılarak bilgi edinme yöntemleridir. Bu yöntem bireylerin ve kişilerin psikolojik/psikiyatrik durum ve davranışları açısından bilgi edinmek adına kullanılan yöntem olarak da bilinir.

Vaka İncelemesi Nasıl Yapılır?

Vaka incelemesi belli bir düzen ve kurallar içerisinde inceleme yapılmalıdır. Vaka incelemelerinde kademe kademe ve aşama aşama yapılmalıdır. Bu aşamalarda ilk olarak araştırma yapılacak ekip belirlenmelidir. Vakadaki önemli konular belirlenmeli ve problemler ortaya çıkmalıdır.

Vaka Analizi Örnekleri

Vaka analizlerinde sosyal ve yaşam bilimlerinde en çok kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Vaka konularında bir tek kişi ya da işletmeye dair değildir. Sağlık açısından yapılan vaka analizlerinde hastanın nasıl değerlendirildiği, yapılan işlemler, yapılan işlemlerin teknik kronolojisi ve teknikler sırayla yazılır. Fotoğraf, radyografi, çizim gibi görseller ile tanı konulmasında etkendir.