EğitimÜcretsiz eğitim için yeni fırsatlar! Yurt dışında burslu okumak isteyenlere rehber

Ücretsiz eğitim için yeni fırsatlar! Yurt dışında burslu okumak isteyenlere rehber

12.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Eğitimini yurt dışında almak isteyenler için çok sayıda kurum ve kuruluş burs olanağı sunuyor. ABD’den Özbekistan’a pek çok ülkede ücretsiz eğitim burslarına başvurma zamanını kaçırmayın.

Ücretsiz eğitim için yeni fırsatlar Yurt dışında burslu okumak isteyenlere rehber

Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yabancı hükümetler, dernekler, vakıflar birçok burs imkânı sunuyor. Lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında verilen burslarla, ücretsiz eğitimin yanı sıra uçak bileti, barınma, sağlık sigortası, gezi gibi destekler de sağlanıyor. Amerika’dan Ürdün’e yurt dışında eğitim almak isteyenler için başvuruları devam eden burslardan bazıları şöyle:

Haberin Devamı

- ABD en prestijli burs programı olan Fulbright’ın birçok programı bulunuyor. Kariyerlerinin başındaki İngilizce Öğretmenliği ve benzeri alanlardan mezun olanlara yönelik sunulan Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı Programı’nın son başvuru tarihi 1 Ekim. Fulbright kapsamındaki Kennedy Center Sahne Sanatları ve Bilim Bursu için ise başvurular 15 Ekim’e kadar devam ediyor.

Yaşam masrafı da içinde

- Birleşik Krallık’ın uluslararası burs programı Chevening için de başvurular açıldı. Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi ile ortak kuruluşlar tarafından finanse edilen ve karşılıksız verilen burs programı, aralarında Kuzey İrlanda, Galler, İskoçya ve İngiltere’nin de olduğu ülkelerde 1 yıllık yüksek lisans eğitimini, konaklama ve yaşam masraflarını, vize ücreti ile gidiş-dönüş uçak biletini kapsıyor.  Program için başvurular 5 Kasım’a kadar sürüyor.

Haberin Devamı

- Özbekistan’daki İpek Yolu Uluslararası Turizm ve Kültür Üniversitesi’nin yüksek lisans programlarına TC vatandaşı olan 5 öğrenciye burs verilecek. Burs kapsamında her yıl Özbekistan’a gidiş ve geliş için uçak bileti, eğitim süresi boyunca aylık 500 dolar, barınma masrafları için aylık 100 dolar ile yılda 2 kez Özbekistan’ın antik kentlerini ziyareti için her bursiyere 100 doları destek de sağlanacak. Bursun son başvuru tarihi 15 Ağustos.

- Ürdün Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde kurulan Su Diplomasisi Merkezi, İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı’nın desteğiyle, tezi su diplomasisi alanında gerçekleştirecek  Burs, yüksek lisans için en fazla 5000 dolar, doktora öğrencileri için ise 7000 dolar olarak belirlendi. Son başvuru tarihi 15 Ağustos.

- Umman’da kitle iletişim alanında çalışan öğrencilere burs için son başvuru 20 Ağustos’ta bitiyor.

Aziz Sancar’la çalışacaklar

- TÜBİTAK, Yurt Dışı Doktora Burs Programı kapsamında, sürdürülebilir kalkınma ve teknolojik gelişime öncülük edecek insan kaynağının niteliğinin artırılması amacıyla öğrenimlerini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönmeleri kaydıyla burs veriyor. Bilgi Güvenliği, Bilim Tarihi, Blok Zincir Teknolojileri, Güneş Enerjisi, Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi gibi alanlarda verilen burs programına başvuru sürekli açık. Yıllık en çok 60 bin dolar ödenecek. Aylık burs miktarı tüm ülkeler için 1900 ABD doları olarak belirlendi.

Haberin Devamı

- Aziz Sancar Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı’nda 3 araştırmacıyı Prof. Dr. Sancar seçeek. Sancar’la doktora sonrası araştırma yapma fırsatı elde edecek kişilere aylık net 3000 dolar verilecek. ,Burs için son başvuru tarihi ise 13 Eylül.