23.05.2014 - 09:19 | Son Güncellenme:
Her yıl binlerce öğrencinin hayalini kurduğu dünyanın en prestijli üniversitelerinin yer aldığı Ivy League'e bu yıl Türk öğrenciler damga vurdu. Türkiye’den 7 öğrenci hem ABD'nin en prestijli okullarına girdi hem de toplamda 1 milyon 400 bin dolar (2 Milyon 983 bin TL) gibi rekor bir burs kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Türkiye'nin Ivy League konusunda uzman danışmanlık şirketlerinden Ivy Learning’in danışmanlık desteği verdiği 25 öğrencinin tamamı, Amerika’nın ve dünyanın en etkili kişilerini, düşünürlerini, bilim insanlarını ve iş adamlarını yetiştiren dünyaca ünlü üniversitelerinden kabul alarak bir ilke imza attı. Bu 25 öğrenci içerisinden 7 öğrenci de tam 1 milyon 400 bin dolar burs kazanarak büyük ses getirdi.
Ivy Learning, Amerika’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilere, ihtiyaçları olan tüm desteği profesyonel danışmanları ile veren bir kurum. Ivy Learning aynı zamanda öğrencileri SAT, TOEFL,ACT, IELTS sınavlarına tecrübeli Amerikalı eğitmenler ile hazırlıyor.
Ivy League’e girmek isteyen öğrencilere, geleceklerini doğru yönetmeleri konusunda kapsamlı bir program sunan Ivy Learning'in Genel Müdürü İsmail Topkaya, öğrencilerin başarısıyla ilgili: “Çok az sayıda öğrencinin kabul edildiği Ivy League üniversitelerinde eğitim almak için kapsamlı bir çalışma programı ve kuvvetli bir başvuru gerekiyor. Öğrencilerin profesyonel eğitimcilerden destek almaları başarı fırsatlarını arttırıyor. Bu anlamda kurumumuzdan destek alan öğrencilerimiz de bizi şaşırtmadı. Yoğun bir çalışma temposunun ardından beklediğimiz başarıyı elde ettiğimizi düşünüyoruz. Her öğrenciyi, kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirip, sosyal yönlerini de kuvvetlendirerek zorlu sınavlara hazırlıyor ve güçlü bir başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Öğrenciler bu süreçte edindikleri tecrübelerle daha da olgunlaşırken, güvenleri gelişiyor ve ulaşmak istedikleri hedeflere sağlam adımlarla ilerliyorlar” dedi.
Türk öğrenciler aldıkları burs kadar başarı hikayeleriyle de oldukça şaşırtıyor. İşte başarı hikayeleri:
Yunus Tuncbilek (Yale Üniversitesi, Matematik)
Intel’in düzenlediği dünyanın en prestijli uluslararası Matematik ve Bilim Projeleri yarışmasında finale kaldı. Türkiye genelinde yapılan matematik olimpiyatlarında gümüş ve bronz madalya sahibi oldu. İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nde okuyan Tunçbilek, gençlerin Birleşmiş Milletler (BM) delegesi rolünü üstlendiği liseler arasında düzenlenen uluslararası Model Birleşmiş Milletler Türkiye (MBMBR) konferansında en iyi delege seçildi. Matematik alanında yazmış olduğu 5 yazı, ‘College Math Journal’ , ‘Math Horizons’ ve ‘American Mathematical Monthly’ gibi saygın dergilerde yayınlandı. Harvard Üniversitesi’nin yayınladığı ‘Mathemamatical Review’ dergisindeki 2 yıldır çözülemeyen bir soruyu çözdü.
Mehmet Efe Akengin (MIT, Ekonomi ve Matematik)
Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda 2 altın, 1 gümüş madalyası bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’ndan yüksek başarı ödülü aldı. İstanbul Erkek Lisesi Model Birleşmiş Milletler (IELMUN) konferansında Almanca dilinde en iyi delege seçildi. TÜBİTAK tarafından organize edilen 6 yaz ve 5 kış kampına, 8 ulusal ve 8 uluslararası yarışmaya katıldı. Okulunda kuruculuğunu ve başkanlığını üstlendiği İstanbul Lisesi Olimpiyat Grubu bünyesinde birçok akademisyene okulda seminer verdirdi. 2 arkadaşıyla birlikte yazmış olduğu ‘Three Natural Homoteties of the Nine Point Circle’ adlı makale ‘Florida Atlanta Üniversitesi’nin Matematik dergisinde yayınlandı.
Ömer Faruk Yatkın (Columbia Üniversitesi, Mühendislik)
Dünyaca ünlü Uluslararası Akıl Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etti, 2012 ve 2013 Ulusal Akıl Oyunları’nda Türkiye şampiyonu oldu. 2013 TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları Proje Yarışması’nda ikinci oldu. En iyi model uçak çalışması kapsamında İstanbul ve Marmara bölge birinciliği bulunuyor. Katıldığı Akıl Oyunları yarışmalarında 4 kez ulusal birincilik kazanan Ömer Faruk Yatkın, 3 defa da takım olarak birincilik aldı. Kabataş Erkek Lisesi’nde okuyan Yatkın, okulun Robotik Kulübü'nün de kurucusu. Artistik biçimde kaligrafi yazabilen Yatkın, takım halinde katıldığı 4 satranç turnuvasında da en iyi oyuncu seçildi.
Yigit Akdemir (Chicago Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler)
Ulusal ve Uluslararası EYP Konferansı’nda 3 defa Türk delegasyonunu temsil eden isimlerden biri. Galatasaray Lisesi’nde yapılan Model Birleşmiş Milletler (Model United Nations Club) konferansında 2 defa en iyi delege seçildi. Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi’nde yapılan Model Birleşmiş Milletler (Model United Nations Club) yarışmasında en iyi delege seçildi. Model Birleşmiş Milletler (Model United Nations) konferanslarına 19 kez İngilizce, Almanya ve Türkçe olarak editör, yönetici, delege ve üye olarak katıldı. Avrupa Gençlik Parlamentosu Konferansı'nın düzenlenmesinde yer aldı. Latin dansları üzerine eğitim aldı, okul korosunda aktif olarak görev alıyor. Değişim programları kapsamında Avrupa’nın birçok ülkesini keşfetme imkanı buldu.
İhsan Yılmaz Günay (The Cooper Union, Elektrik Mühendisliği)
Uluslararası AP sınavlarında 5 dersten en yüksek puanları alarak “Ap Scholar With Honor” belgesiyle ödüllendirildi. Bu dersler üniversite seviyesinde olup, Türkiye’den nadir öğrencilerin elde edebileceği bir başarı olarak kayda geçti. Ulusal lise yerleştirme sınavında birinci oldu. TÜBİTAK Ulusal Matematik Olimpiyatları’nda gümüş madalya aldı, Marmara bölgesinde yapılan Fizik Olimpiyatları’nda 2. oldu. Okuduğu lise bünyesinde kurduğu sosyal yardım kulübünde arkadaşlarıyla birlikte Somali ve Etiyopya’daki çocuklar için nakdi ve ayni yardım toplama etkinlikleri düzenledi.