04.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:
EĞİTİM SERVİSİ
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında Ulusal Eğitime Katkı Protokolü imzalandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından imzalanan protokol kapsamında, 154 ilçeye, 154 yeni okul kazandırılacak.
Projenin detaylarının açıklandığı törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer protokolün önemine değinerek, "Bugün belki de son 20-25 yıl içerisinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan en büyük eğitim yatırımı anlaşmasını imzalamak üzere burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. En zararsız, yatırım riski olmayan yatırım, eğitimi yatırımıdır. Ülkelerin en kalıcı ve sürdürülebilir sermayesi beşeri sermayesidir. Onun için Milli Eğitim Bakanlığı olarak gece gündüz demeden tüm çalışma arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. 154 ilçedeki 154 okulun ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlığımda attığım en güzel imza" dedi.
7 Şubat’ta okullar açılacak
Kovid-19'un dünyada ekonomik ve siyasi dönüşümlere yol açtığını, tüm sektörler gibi eğitimin de bu süreçten en fazla etkilenen sektörlerden olduğunu hatırlatan Bakan Özer, 1,5 yıl boyunca eğitime uzaktan eğitim platformlarıyla devam edildiğini hatırlatarak Özer, şunları söyledi: "2021-2022 eğitim öğretim yılı itibarıyla da haftada 5 gün tüm kademelerde yüz yüze eğitime kararlılıkla başladık. Birinci dönemi hiçbir kesintiye uğramadan nihayetlendirdik ve 2 haftalık yarıyıl tatiline tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimizle birlikte girdik. 7 Şubat'ta aynı kararlılıkla 81 ilde, tüm ilçelerimizde, okul öncesinden liseye kadar tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam edeceğiz yani 'Omicron' salgını ve vaka sayılarındaki artıştan dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz.”
3,5 milyar TL’lik yatırım
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da konuşmasında, Türkiye’nin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna inandıklarını belirterek TOBB olarak bugüne kadar eğitime yaptıkları yatırımların 3 milyar 587 milyon TL’ye ulaştığını kaydetti.
Özel sektör olarak, nitelikli çalışan bulamamaktan, mesleki eğitimin ihtiyaçları karşılamamasından şikâyet ettiklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Mesleki eğitimde kamu-özel sektör işbirliğini artırmak, özel sektörün rolünü güçlendirmek istiyorduk. Bu bizim 20 senedir gündemimizde olan bir konuydu. Bakanımız Mahmut Özer’den bu konuda hem büyük destek hem de önemli icraatlar gördük” dedi.
Şirketlere çağrı yaptı
Mesleki Eğitimde İş Birliği Protokolüyle 81 ildeki, 116 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini, gençler için umut ve uzmanlık kapısı haline getirdiklerinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, ayrıca Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı Protokolü’nü de imzaladıklarına değinerek, bu kapsamda şirketleri bu programdan yararlanmaya, meslek lisesi ve mesleki eğitim merkezlerinden stajyer öğrenci ve mezun almaya davet etti. Sektör ve Türkiye açısından yeni ve çok önemli bir girişim başlattıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “81 ilde, 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir işe şimdi girişiyoruz. 154 ilçede, 154 yeni okul için harekete geçiyoruz. Odalarımızın ve borsalarımızın faaliyet gösterdiği 154 ilçemize daha, yeni okullar kazandırıyoruz.”
İmzalayacakları protokolle Türkiye’ye kazandırdıkları eğitim tesisi sayısını 307’ye ulaştıracaklarını belirten Hisarcıklıoğlu “Eğitime yapılan yatırımdan asla zarar edilmeyeceğinin bilinciyle çalışıyoruz. Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Türkiye'nin girişimci gücü olarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.