EğitimTic Tac Toe Ne Demek, Türkçesi Nedir? Tic Tac Toe Oyun Kuralları Nelerdir?

Tic Tac Toe Ne Demek, Türkçesi Nedir? Tic Tac Toe Oyun Kuralları Nelerdir?

15.04.2022 - 11:45 | Son Güncellenme:

Piyasada oynanan pek çok oyun çeşidi vardır. Hatta bu oyunlar çeşitlerinin fazlalığından ve farklı isimlerle anılmasından dolayı çoğu bilinmemektedir. Tic tac toe de belki isminden dolayı çok fazla bilinmeyen bir oyundur. Bu oyunun da kendi içerisinde oynanma kuralları mevcuttur. Oyunun ismimin bir Türkçe manası da vardır. Oyunu tam anlamıyla bilmek adına kurallarını ve diğer özelliklerini de bilmek gerekmektedir. Tic tac toe ne demek, Türkçesi nedir? Tic Tac Toe oyun kuralları nelerdir detayları ile derledik.

Tic Tac Toe Ne Demek, Türkçesi Nedir Tic Tac Toe Oyun Kuralları Nelerdir

 Tic tac toe kelime öbeği hem bir oyun ismi olarak hem de Almanca bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Elbette ki oyunlara meraklı kişiler oynamayı bilmese bile Tic tac toe kelime öbeğinin İngilizce ve Türkçe karşılıklarına sıklıkla rastlamaktadır. 

Haberin Devamı

 Tic Tac Toe Ne Demek Ve Türkçesi Nedir?

 Tic Tac Toe üç kare oyunu demektir. İngilizce bir terim olan Tic Tac Toe bir başka ifadeyle üç taş oyunu manasına da gelmektedir. Üç taş oyunu denmesinin bir sebebi vardır. Çünkü bu oyun 9 kare üzerinde oynanır ve bu karelerin üzerine iki kişi sırayla kendi 3 işaretini yan yana getirmeye çalışır. Tic Tac Toe üç kare oyunu veya üç taş oyunu ismini buradan almaktadır. Tic Tac Toe kavramının Türkçesi de zaten budur. 

 Tic Tac Toe Oyun Kuralları Nelerdir?

 Her oyun gibi Tic Tac Toe oyununun da bazı kuralları vardır. Bu kurallar oyunun oynama şeklini bizlere göstermektedir. Oyun kuralları sayesinde hile yapmak ya da hesapsızca kazanmak engellenmektedir. Oyunu oynayan her oyuncudan bu kurallara uyması beklenmektedir ve zorunlu kılınmaktadır. İşte Tic Tac Toe oyununun kuralları şöyle sıralanmaktadır:

Haberin Devamı

Oyunda kişinin kazanması için oyuncunun kendi üç taşını çapraz, dikey veya yatay dizmesi gerekir. 

Oyun sonunun beraberlikle sonuçlanması demek 3 adet aynı sembolün ark arkaya sıralanamamış olması demektir. 

Bu oyunda oyuncunun amacı kendi sembolünü arka arkaya yerleştirmektir. 

Bu amacın yanında oyuncu aynı zamanda rakip oyuncunun da üçlü yapmasını engellemelidir. 

Oyuncu diğer oyuncunun üçlü yapmasını engellemezse diğer oyuncu oyun sonunda kazanmış olacaktır. 

Bu oyun kurallarından anlaşılacağı gibi iki kişiyle oynanmaktadır. 

Yazarlar